IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всъдеход ала болид

В Катар Brabus показа Widestar 800

Всъдеход ала болид

Една от звездите на автомобилното изложение в Катар е Widestar 800. Доработеният от Brabus всъдеход е базиран на Mercedes-Benz G65 AMG, като е способен да мери мощността си с най-изявените спортни коли на пазара.
Всъдеход ала болид
Новият Widestar 800 разполага с чудовищен би-турбо V12 агрегат с обем 6.0 литра. Той генерира 800 к.с. при 5500 об/мин. и 1420 Нм при 2100 об/мин. Въртящият момент е ограничен до 1100 Нм, но това не пречи на луксозното возило да ускорява от място до 100 км/час за само 4.2 секунди.

Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/час, но при премахване на ограничителя, тя достига 270 км/час. Задвижването, разбира се, е към четирите колела, а трансмисията е автоматична със 7 степени.
Всъдеход ала болид
Освен със стряскащо висока мощност, специалистите от Brabus са се постарали да обзаведат своя продукт и с подобаващ външен вид. Той разчита на цялостен бодикит, включващ по-широки арки на кланиците, преден сплитър, нови LED светлини, променена решетка на радиатора, джанти с размер 23 инча и други.

Салонът пък е оборудван с осветени прагове, висококачествена кожена тапицерия, обшит с алкантара таван и нови прибори на таблото. Впечатление прави, че всички пластмаси са покрити с кожа, дори тези около педалите. Стелките също са кожени.

Brabus предлагат като опция и регулируемо окачване, създадено с помощта на Bilstein. Цените и разходът на гориво не се споменават.

Преди две години Brabus показа автомобил, носещ същото име - Widestar 800. Той беше базиран на вече стария G55 AMG.

0 от 500