IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новото поколение Corvette

Моделът е по-лек, по-бърз и по-икономичен от своя предшественик (Обновено)

Това е новото поколение Corvette

Една от най-големите атракции на стартиралото автомобилно изложение в Детройт е седмото поколение на култовата спортна кола Chevrolet Corvette. Автомобилът получава името Stingray, което познаваме от второто поколение на колата, и бе показан официално от американската компания.

Новото поколение Corvette е по-леко, по-бързо и по-икономично от своя предшественик, заявяват от Chevrolet като допълват: "Единствено този Corvette, които съчетава по перфектен начин технология, дизайн и динамика, има правото да носи култовото име Stingray".
Това е новото поколение Corvette
Първото, което виждаме при новия модел е еволюционният дизайн. Колата се разпознава лесно като Corvette, благодарение на дългия преден капак и патентованата от предишните няколко поколения спортна осанка. Въпреки това обаче, седмото поколение на модела е изцяло ново, като заема само два компонента от своя предшественик. Автомобилът е базиран на изцяло нова каросерийна конструкция и ходова част, като използва нов задвижващ агрегат и ново силово предаване.
Това е новото поколение Corvette
Една от многото промени засяга салона на колата, който вече е далеч по-изпипан и разчита на материали с високо качество, сред които истински карбон и ръчно обработена кожа. Спортните седалки са с лека магнезиева носеща рамка, а сред технологиите на борда виждаме два 8-инчови екрана, единият от които е поставен на арматурното табло.

Любопитна новост са и 5-режимният Drive Mode Selector (селектор за избор на режим), с който се настройват 12 параметъра на автомобила, както и новата 7-степенна механична трансмисия с функция Active Rev Matching (активно съответствие на оборотите), която установява избора на предавка и настройва оборотите на двигателя, така че да бъде осъществен перфектен процес на превключване, сочи информацията от Chevrolet.
Това е новото поколение Corvette
Двигателят също е нов - V8 (LT1) с обем 6.2-литра, генериращ 455 к.с. и 609 Нм. Той съчетава авангардни технологични решения като директно впръскване, Active Fuel Management (изключване на част от цилиндрите при работа на частично натоварване) и високотехнологичен горивен процес, които дават възможност за осигуряване на по-висока мощност при по-нисък разход на гориво, посочват инженерите на марката.

За купето и конструкцията, които също са изработени от нулата, са използвани леки и здрави материали. Предният капак е карбонов, а за предните и задните калници, както и за вратите са използвани композитни материали. Карбонови-нано композити са в основата и на подподовите панели, а носещата рама на каросерията е алуминиева.

Всичко това спомага за изместване на центъра на тежестта назад в името на постигането на оптимално съотношение на теглото между предния и задния мост от 50/50, както и за водещо в класа съотношение между мощност и тегло.

Информация за динамичните характеристики на колата все още няма, но се окачва моделът да ускорява от място до 100 км/час за по-малко 4 секунди и да изразходва средно под 10 л. бензин на 100 км.

Специалистите на марката са подготвили и допълнително оборудване Z51 Performance Package, включващо електронно управляван блокируем диференциал, система за смазване със сух картер, интегрална система за охлаждане на спирачките, диференциала и трансмисията, както и аеро пакет, който допълнително подобрява стабилността при висока скорост.
Това е новото поколение Corvette
Новият Corvette Stingray ще се произвежда в завода на GM в Боулинг Грийн, Кентъки, като за целта в последния са инвестирани 131 милиона долара, включващи приблизително 52 милиона в нова техника за сглобяване на алуминиевата каросерия, което за първи път ще се извършва от самия производител.    

Продажбите на Corvette Stingray coupe моделна година 2014 ще стартират през третото тримесечие на 2013 година.

Повече подробности окачвайте в близките дни.

Обновено: От българското представителство на Chevrolet разпространиха "предварителните технически характеристики на Corvette Stingray"
Това е новото поколение Corvette
Това е новото поколение Corvette
Това е новото поколение Corvette
Снимки: Chevrolet
 

0 от 500
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 11 години )
    Да не си помислиш само, че харесвам тия руски тучове само като дизайн,Аз и някои от американските тучове харесвам, но за съжаление работата ми е да се занимавам предимно с европейски префинени талиги и от време на време някоя японска.
  • #21
    1 rate up comment 4 rate down comment
    fan ( преди 11 години )
    Не знам колко си дърт, тия с пържолите са американците. Дали са хубави на дизайн е въпрос на вкус, технологично са 10 години назад...
  • #20
    6 rate up comment 1 rate down comment
    до Germany ( преди 11 години )
    Само за справка - американските коли особено някога, но до голяма степен и сега имат по-хубав дизайн от европейските ***.
  • #19
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 11 години )
    Бе явно съм по-дърт от вас, та не ги зная тия лафове - обясни ми кои са тия с пържолите.Аз сигурно заради това харесвам кразове и зилове.
  • #18
    2 rate up comment 2 rate down comment
    fan ( преди 11 години )
    Ами не са луди. Тва са пари за хубава М3. Алтернативата е Корвет.. въпрос на избор. Тук сигурно 90% биха взели М3, но тия с пържолите ще си купят Корвет... тва е....
  • #17
    5 rate up comment 0 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 11 години )
    Къв ем пауър, кви аемгета, хубави машини са, *** толкова ли ти е кеф да даваш луди пари за едж технологии, като същите резултати се постигат и със старите.
  • #16
    0 rate up comment 6 rate down comment
    fan ( преди 11 години )
    Тук всичко е в цената. Колата е хубава и ако е пак между 80 и 100 000 долара, си е ок. Не е М Power или AMG но получаваш урудче за хубави пари и си наясно какво и за колко получваш- и относно новите технологии при американците ,като зачета по два клапана на цилиндър и се питам тия кога ще влязат в час. Американците са Лададжиите на западната цивилизация. Масови коли и технология преди 10+ години
  • #15
    1 rate up comment 2 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 11 години )
    10 на 100 на седма със 100км/ч постоянна скорост и на равно, да не си помислиш, че стават чудеса и това е среден разход.
  • #14
    5 rate up comment 0 rate down comment
    KKK ( преди 11 години )
    Е няма кво да се лъжем- мнооого е як! Даже май повече ми допада от 911. Ще е истинско чудо да успеят да постигнат тая динамика при разход 10 на 100 и то с атмосферен двигател...
  • #13
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Пак, ще те БАНат! Честито ти Банго Васил, пожелавам ти да завършиш най после училище, и дай боже, след безброй години, да вземеш книжка,здраве не ти пожелавам,защото не боледувате!!!!