IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford пуска Edge и в Европа

Кросовърът ще се появи на Стария континент през 2014 г.

Ford пуска Edge и в Европа

Ford реагира на повишеното търсене на кросовъри със средни размери в Европа и е готов със своя предложение към клиентите, които вече губят интерес към традиционните хечбек и комби модели. През 2014 г. концернът ще започне да продава на Стария континент модела Edge, който в момента на пазарите в Северна Америка се конкурира с Nissan Murano и Dodge Journey. Освен това Edge към момента е достъпен също така в Китай и Русия.
Ford пуска Edge и в Европа
В Европа ще пристигне следващото поколение на кросовъра, като очакванията са то да бъде построено на платформата на Mondeo - CD391. Има, макар и минимална възможност, за Edge да бъде създадено напълно ново шаси, но според експертите във Ford едва ли ще рискуват с подобен ход, тъй като подобно нещо сериозно ще оскъпи автомобила.
Въпреки сериозната си прилика с друг модел на Ford - всъдехода Explorer, двете машини са доста различни. Засега се знае, че бъдещият Edge ще се предлага с нов бензинов V6 двигател, както и с мотор EcoBoost с обем 2.0 литра. Ще има и дизелова версия, за която засега не се разкриват никакви подробности.
 

Тагове: edge
0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    turbo_charged ( преди 11 години )
    РЕЖЕ!
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    Планове, планове...които навремето се провалиха. Mustang, Edge...Хубаво, ама да знаем, че съществуват. Не и да ги купуваме. Специално Edge май се оказва неуспешен модел в САЩ и като продажби и като надеждност. Трябва им нещо европейско, че да си оправят американските ***. И тук като при Опел само смучат европейски идеи и технологии.