IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Безумие на колела

Французинът Людовик Лазарет създава впечатляващи превозни средства

Безумие на колела

Във Френските Алпи живее и твори Людовик Лазарет, чиито произведения мнозина определят като "безумие на колела". Неговите самоделни машини, излезли под марката Lazareth Auto Moto, може и да не са най-бързите, но определено ще впечатлят всеки любител на автомобилни и друг вид моторни превозни средства.
Безумие на колела
Едно от тях е трицикълът Wazuma V12 (на снимката), който е снабден с 5.0 литров, 12-цилиндров мотор, комбиниран със скоростна кутия от BMW. Освен, че разполага с истински табун - мощността на мотора е 500 к.с., машината има седалка, фарове, волан и изпускателна система. Самият Лазарет я определя като "граната на колела".
Този трицикъл е единственият по рода си и струва на собственика си 200 000 евро. Ако на някой тази сума му се струва прекалено голяма, може да си поръча по-скромния вариант. Той е с 3.0 литров двигател Ferrari с мощност от 250 к.с., който е комбиниран със скоростна кутия SMG от BMW M3.
Друго от предложенията на Lazareth Auto Moto е Wazuma R1. Срещу 49 000 евро Людовик Лазарет ще ви направи компактна версия с рама от Yamaha и 4-цилиндров двигател с мощност 182 к.с. Всички версии на френския изобретател притежават разрешение за ползване по обществени пътища.
Ако пък не си падате по мотори или триколки, Lazareth Auto Moto има и други интересни предложения като Renault Twingo или класическо Mini с 8-цилиндров мотор от Range Rover. Тях можете да ги видите в галерията към материала.
 

0 от 500