IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Два нови седана от Citroen

Французите показаха C-Elysee и C4 L.

Два нови седана от Citroen

Компактните седани стават все по-популярни, а Citroen е поредният производител, които през последните месеци вади нов модел в този пазарен сегмент. Французите атакуват дори още по-сериозно, като представят наведнъж два нови седана. Това са C-Elysee и C4 L.
Два нови седана от Citroen
Citroen C-Elysee, както вероятно се досещате, е брат близнак на скоропредставения Peugeot 301. Двата автомобила делят една и съща платформа и едни и същи двигатели, но са различни що се отнася до дизайна на интериора и екстериора.

Моделът ще получи широка гама бензинови и дизелови двигатели, които ще бъдат адаптирани към различните пазари. Очаква се C-Elysee да получи гамата от 3-цилиндрови агрегати с обем 1.2 литра, като и моторът VTi, който генерира мощност от 71 к.с. Сред дизелите най-вероятно ще присъства 1.6 HDi с мощност 92 к.с. Седанът обещава сериозен комфорт, благодарение междуосното разстояние от 2.65 метра. Багажникът също предлага сериозен обем - 506 л.

Citroen C-Elysee ще се произвежда в Испания, като ще стъпи на пазарите в Турция, Испания, Централна Европа и Алжир преди края на 2012 г.
Два нови седана от Citroen
Вторият нов седан на Citroen - C4 L, е базиран на хечбека C4 и ще се позиционира в гамата на френската марка над C-Elysee. Citroen C4 L е първият модел на французите, чийто дизайн е направен в студиото на марката в Шанхай, Китай.

Моделът ще се произвежда във фабриките на Citroen в Китай и в Русия. Производството в Китай трябва да започне в края на 2012 година, а това в Русия - в началото на 2013 г.

Според информацията от Citroen новият C4 L ще предлага отличен комфорт и завидно голямо пространство на задните места. На борда му ще присъстват система за безключов достъп и стартиране на двигателя, навигационна система с тъчскрийн дисплей, камера за заден ход, климатик с йонизатор и др.

Сред бензиновите двигатели на C4 L ще присъстват разработеният съвместно с BMW Group THP двигател, който предлага 150 или 170 к.с., както и моторът VTi 135. Не се споменава нищо за дизелови модификации.

Очаквайте подробности

0 от 500