IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

JAC Heyue SС – китайски отговор на Toyota FT-86

Освен спортно купе, производителят показа и кросовър

JAC Heyue SС – китайски отговор на Toyota FT-86

Китайската компания JAC е известна в родината си най-вече с производството на битова техника. Като допълнение към дейността си тя сглобява някои стари модели на Hyundai. И както повечето китайски производители на автомибили се занимава с копирането на чужди модели.
JAC Heyue SС – китайски отговор на Toyota FT-86
На настоящето изложение в Пекин обаче JAC изненадващо показа предсерин вариант на своя първи спортен автомобил – купе с името Heyue SС. Този автомобил на практика не се различава по нищо от концепта от 2009 г., който е дело на китайския дизайнер Тони Ян, и за който писахме преди няколко дни. Всъщност нови са джантите на машината, която на външен вид наподобява компилация между Toyota FT-86 и някои модели на Ferrari.

В Пекин представителите на JAC съобщиха, че купето ще бъде пуснато в серийно производство през 2013 г. И разкриха някои техниически характеристики на машината. Heyue SC ще бъде снабден с 2.0 литров турбомотор с мощност 163 к.с. и 217 Нм въртящ момент. Автомобилът е със задно предаване и може да достигне максимална скорост от 205 км/ч.

В китайската столица JAC показа и кросовъра Rein ІІ. Това е сериен модел, който още през лятото ще се появи при дилърите. При него разликите с копирания модел - Hyundai ix35 са само в задната част, която обаче поразително прилича на KIA Sportage.
JAC Heyue SС – китайски отговор на Toyota FT-86
JAC Rein II ще се предлага с 1.9 литров турбодизел или 2.0 литров бензинов турбомотор. Като трансмисия изборът ще бъде между 6-степенна маханична или роботизиран автоматик с два съединителя и със същия брой предавки, за който китайците твърдят, че е изцяло тяхно творение. Дали?

Тагове: jac jac rein ii
0 от 500