IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как трябва да се кара Лада Нива

Интересна реклама на руската марка за Швеция.

Как трябва да се кара Лада Нива

Нива е един от най-успешните и признати модели на Лада, познат по света като Lada 4x4, Lada Sport, Lada Taiga, VAZ-2121 и дори като Bognor Div.

Успехът на представеният през далечната 1977 г. модел се дължи на качествата, които предлага. Нива не е нито комфортна, нито удобна, нито икономична, но пък се представя отлично на пресечени терени. Освен това, е достъпна в ценово отношение, като за ремонтите не са необходими много пари.

И до днес първият, изцяло проектиран от АвтоВАЗ модел не се отличава кой знае колко от своя първообраз. Той продължава да бъде неособено привлекателен, муден и шумен. Или казано с други думи - истинска Лада. А като такава моделът е способен да понесе много, наистина много.

С това са съгласни и самите производители, което личи от рекламата на Нива за шведския пазар. Тя заслужава внимание, най-малкото защото рекламите на Лада са рядкост. Озаглавена е "Как трябва да се кара Лада", а режисьори и продуценти са Андреас фон Керн, Ерик Андерсън, Торстен Габриелсон.

Тагове: lada niva
0 от 500
  • #12
    40 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    xaxa suuuper
  • #11
    71 rate up comment 4 rate down comment
    шщд ( преди 12 години )
    Няма да забравя какво направи една Лада Нива в планината, най-големия сняг,който съм виждал на нова година. Тойоти, Паджера, Нисани и тем подобни си останаха на място, а Нивата извозваше хората цяла нощ. Така че това е проходимост.
  • #10
    43 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    4000 километра за една година? Ти си се утрепал от каране. Има хора които ги минават за месец, че и повече навъртат.
  • #9
    32 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
  • #8
    48 rate up comment 3 rate down comment
    123 ( преди 12 години )
    Разбираш ,че за тези 20 години Нивата не е била само една :) Бяха няколко , мисля 5 общо.Вярно е , стари са всичките. Аз нямам нищо против колата , и за това съм говорил и с много хора който карат нови Ниви (от Еон например) За съжаление колегата под мен съвсем правилно описа качеството и на новите екземпляри. Трагично е. но колата си има своите почитатели и клиенти въпреки всичко.
  • #7
    38 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Моята кола е японска на 13 години, и си върви перфектно. За миналата година съм навъртял 4000 км и нямам влизане в бокса. Айде посочи ми лада нива на 6 години дали може да мине и 2000 км без да се строши нещо. И после ми говори за качество и здравина. ПЪЛЕН РУСКИ ***
  • #6
    40 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    лада Нива е ПЪЛЕН ***. Ей сега бях при монтьорчето оправяше една от 2007 година производство - 4 годишна !!! Значи от всякъде беше тръгнала ръжда ,включително и по заварките на купето. Пластмасата на кабелите се РОНЕШЕ и те правеха късо /монтьорчето сменяше кабелите/. Водната помпа според него издържа преко сили 2000 км и се скапва. Да не говорим за уплътнения и изолации на купето и по вратите ,където винаги е било слабо място на руснаците. Както се казва - от ефтиното се обеднява.
  • #5
    41 rate up comment 18 rate down comment
    Chicho Skruch ( преди 12 години )
    Ами като баща ти само стари коли така ще е.Всеки *** си мисли ,че купувайки стара кошница е голям тарикат.Колата си е направена доста дуракоустойчиво, но за определен ресурс(всяка кола)през време на който има регламентирани сервизни дейности.След този ресурс обаче риска си остава за собственика.С немските бараки е същото, но мноого по скъпо,дори и с турски части.
  • #4
    59 rate up comment 18 rate down comment
    123 ( преди 12 години )
    Ако проследим логиката на по долния коментар излиза ,че Нива , е SUV версията на фият 124 руска разработка :))) Макар ,че е изцяло разработена и проектирана от руснаците , половината и части са същите като на Лада 1500. Баща ми кара вече 20 г.само Нива и да ви кажа от опит, постоянно е счупена . Не се е дънила сериозно , но все нещо има за правене. Евтино е , но я лагер , я каре , я предница (веднъж се откъсна предния мост от купето )Тотално непригодна за ежедневието е тази кола!
  • #3
    46 rate up comment 12 rate down comment
    Станчев ( преди 12 години )
    Интересното е, че лада всъщност е Фиат...Пример Лада 1300 е Фиат 124 и т.н.