IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Clio RS Red Bull Racing RB7

Renault пуска специална серия на Clio RS, посветена на спортните успехи на марката.

Clio RS Red Bull Racing RB7


Френската Renault обяви пускането на специална версия на доработеното от Renaultsport Clio. Тя носи името Red Bull Racing RB7 и е посветена на успехите на марката в автомобилния спорт, и най-вече на титлата във Формула 1 на Себастиан Фетел и неговият болид RB7.

Компактният спортист се отличава със специална черна боя (Profond Black) за екстериора, която контрастира с боядисаните в жълто (Sirius Yellow) елементи по купето, както и с оцветеният като финален флаг покрив. Виждат се още специалните емблеми на Red Bull и 18-инчови олекотени джанти, обути с гуми Bridgestone RE050A.

В салонът пък са налични спортни кресла Recaro, плаки със серийният номер на лимитираната версия и мултифункционален монитор R.S., чрез който могат да се правят настройки на реакцията на педала на газта, да се проследи диаграма за страничното и надлъжно ускорение, да се засичат времена на обиколки и много други.

Лимитираният модел разполага с по-спортното Cup шаси и е оборудван с 2.0-литров двигател, който доставя 203 к.с. Те са достатъчни за ускорение от място до 100 км/час за 6.9 секунди и за максимална скорост на движение 225 км/час.

Лимитираният Clio RS Red Bull Racing RB7 ще бъде достъпен на няколко европейски пазара, сред които Франция, Испания, Швейцария, Белгия и Австрия. Цените във Франция започват от €27,900.

В същото време Renault представи четири специални версии на Megane RS, доработени в стила на четирите отбора от Формула 1, които ще се задвижват с двигател на френската марка през този сезон - Lotus, Caterham, Williams и Red Bull Racing. Тези возила са посветени на 35-годишното присъствие на Renault във Формула 1, през което марката има 10 титли при конструкторите.

0 от 500