fallback

Всички модели на BMW ще получат дизайна на Neue Klasse

Автомобилите с ДВГ ще се отличават от тези с EV само по пропорци и интериор

Всички бъдещи модели на баварския производител - със и без електрификация, ще се придържат към стила Neue Klasse, разкри шефът на дизайна на BMW - Адриан ван Хойдонк, цитиран от британското издание TopGear.

Сега под това обозначение са известни футуристично изглеждащи електрически автомобили, първото от които ще влязат в производство през 2025 г. Те ще споделят дизайна си с моделите с ДВГ, което може да означава отказ от сегашните огромни ноздри, открити при iX или XM.

Електрическите автомобили и горивните модели на BMW ще се различават по пропорции и детайли на интериорния дизайн, каза още Ван Хойдонк. Въпреки това „общият вид и усещане“ ще бъдат същите. В същото време на всеки модел се обещава уникален характер и възможно най-голяма прилика с концептуалния прототип.

Дизайнерът припомни и „революционния“ head-up дисплей Panoramic Vision, който ще стане една от характеристиките на следващите модели на BMW. Той използва цялата ширина на предното стъкло, като проектира изображение с висок контраст върху тъмна зона в долния край. И шофьорът решава какви данни да покаже там.

Самите модели Neue Klasse се отличават и с необичайно оформен централен дисплей, футуристични контроли и „зелени“ довършителни материали. Първият сериен модел от новото семейство ще бъде кросоувърът BMW iX3, който ще представлява сериен вариант на концепцията Vision Neue Klasse X. Той ще бъде пуснат на пазара през 2025 г.

След него, още през 2026 г., ще излезе и серийната версия на седана Vision Neue Klasse. През следващите две години към тях ще се присъединят поне още четири електрически превозни средства.

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 1 час )
    Супер са. Ако изглеждат така и аз бих си купил БМВ.
  • #2
    анонимен ( преди 2 часа )
    Отварт..
  • #1
    Бивш Фен ( преди 3 часа )
    Супер, значи поне още едно поколение грозни баварци ще гледаме, жалко, а бяха най-красивите немски премиуми
fallback
Последни