fallback

Ford почете обилея на легендарна рали-кола

Концепцията Ford RS2.00 вероятно ще се появи в компютърна игра, но не и на пътя

Група дизайнери на Ford реши да си уплътни свободното си време, като създаде екстремен спортен автомобил по повод на 40-годишнината на рали-колата Ford RS200. Концепцията се казва Ford RS2.00, като 3D-модела и макета на автомобила са показани на ръководството на Ford Motor, което дава зелена светлина на проекта.

Спортната кола представлява модерна версия на Ford RS200 от 1984 година. Тя има доста подобен силует, характерните кръгли фарове (но с модерна диодна оптика) и голям заострен заден спойлер. В същото време колата е значително по-атлетична поради раздутите калници и големите колела.

Ford RS2.00 няма врати - те са заменени с повдигащ се стъклен капак, като този в самолетите. Салонът на иновацията е двуместен, а на волана е монтиран цифров инструментален панел.

Характеристиките на Ford RS2.00 все още се пазят в тайна. Въпреки това се посочва, че концепцията може да се появи в някоя от компютърните игри, където всеки може да я изпробва и да разбере повече за нея.

Ще припомним, че Ford RS200 е спортен автомобил със средно разположен двигател, създаден специално за рали състезания. От 1984 до 1986 година са произведени 200 серийни и 24 състезателни коли.

Шосейният спортен автомобил е оборудван с турбо двигател с мощност 250 конски сили и може да ускори до 100 км/ч за 6.1 секунди и да достигне максимална скорост от 228 км/ч. Рали автомобилът с мощност 580 конски сили стартира до сто за 3.1 секунди.

fallback
  • #1
    Who Cares ( преди 2 часа )
    Обилей звучи гордо... и неграмотно!
fallback
Последни