fallback

Киану Рийвс излетя от пистата при дебюта си в състезание

Актьорът се пусна на „Индианополис“ и майсторски избегна катастрофа в първата обиколка (ВИДЕО)

Далеч не е първата голяма филмова звезда, тръгнала по този път. Киану Рийвс беше завладян от моторните състезания.  През изминалия уикенд канадският актьор направи своя дебют на смело място: пистата „Индианополис“.

 

Предизвикателството на Toyota GR Cup North America се проведе там. Това е състезание на Indy 8 Hour за по-амбициозни шофьори или обикновени ентусиасти. Дебютът на Рийвс не остана незабелязан и по друга причина - някои обрати.

Киану участва в състезанието с Toyota номер 92, която имаше надпис "BRZRKR" отстрани. Това беше начин да си припомним романа „The Book of Elsewhere“, създаден съвместно с Чайна Миевил, принадлежащ към поредицата BRZRKR.

Началото на уикенда не беше запомнящо се: Нео от “Матрицата“ се класира едва на 31 място от 35 участници. Първото от двете състезания показа силните и слабите страни на шестдесетгодишния актьор.

Първо, той майсторски избяга от катастрофа още при първата обиколка. Но около 21 минути преди края излетя на завой номер 9. Киану успя да се върне благополучно без щета по колата. Все пак подобрено класиране във второто състезание – 24 място!   За Рийвс, аплодиран от няколко фенове, присъстващи на събитието, това беше важно преживяване. Досега всъщност той вече се беше занимавал с някои автомобилни състезания, но запазени само за знаменитости. Една от най-интересните и скромни звезди на Холивуд спечели Лонг Бийч Тойота Гран При през 2009 г. 

Така актьорът подражава на други свои колеги, влюбени в двигателите до степен да станат дори пилоти. Веднага се сещаме за Пол Нюман и Патрик Демпси - и двамата главни герои в „24-те часа на Льо Ман“.

fallback
fallback
Последни