fallback

Ето кога ще излезе и колко ще струва Dacia Bigster

Характеристиките на новия SUV на румънците също са ясни

Новият семеен SUV на Dacia - Bigster, ще бъде представен официално на света на 9 октомври, потвърдиха от компанията-производител. Последното попълнение в гамата на румънската марка е от среден клас, като ще трябва да се конкурира с модели като Ford Kuga и Nissan Qashqai.

Компанията публикува любопитно изображение на Bigster, като на него вижда съвсем малка част от автомобила, тъй като той е скрит от чайка. Единственият детайл, който забелязваме по тях, е наборът от Y-образни задни светлини, които са абсолютно същите като на най-новата Dacia Duster.

Дизайнът на новия SUV обаче е добре известен, тъй като Bigster Concept беше разкрит през януари 2021 г., като постави началото на нова ера в дизайна за Dacia. Тестови прототипи на модела също бяха снимани няколко пъти, така че може да се придобие добра представа за външния вид на автомобила.

В същото време вече са известни част от техническите характеристики на новия SUV, както и цената му. Тъй като е Dacia, Bigster ще струва по-малко от няколко от своите конкуренти, когато излезе на пазара 2025 г. Nissan Qashqai, например, сега струва 30 135 лири във Великобритания, което е около 36 100 евро. Kia Sportage е малко по-евтин - 29 390 лири (35 129 евро), докато Ford Kuga започва от 32 095 лири (38 355 евро).

Това означава, че Dacia Bigster ще стартира на цена от под 28 000 лири (33 500 евро), като напълно очаквано това ще бъде и най-скъпият модел на румънския производител.

Вече е известно, че новия SUV е изграден на платформата CMF-B, която е съвместима с хибридна технология. Duster, например, се предлага с мек хибрид TCe 130, който произвежда 130 к.с. и може да бъде оборудван със задвижване на две или четири колела. В същото време неговата система Hybrid 140 съчетава 1,6-литров четирицилиндров бензинов двигател с два е-мотора и позволява на автомобили хибридно задвижване да се движат до 80 процента от времето на чисто електрическа енергия, когато са в града.

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 9 минути )
    Моят Кашкай дойде за 35к евро всички екстри, тези да си правят сметката но подобен автомобил за повече от 25к 30к евро с екстрите не си струва, то толкова е и Аустрал къде са тръгнали не знам.
  • #2
    Шопо ( преди 46 минути )
    е па она е баш да си караме мамалигата у село
  • #1
    Рекламен сЛоган ( преди 47 минути )
    неуДачия Бигстер - кола за най-големите неуДачници!
fallback
Последни