fallback

Maserati създаде уникален модел

Купето MC20 е в чест на основателите на марката

През септември в историческата централа на "тризъбеца" Viale Ciro Menotti в Модена пристигна ексклузивният спортен автомобил Maserati MC20 Maserati per Maserati. Уникалният модел е създаден по поръчка на Алберто и Еторе, внуците на Еторе Мазерати, който основава компанията заедно с братята си Алфиери и Ернесто през 1914 година.

Алберто и Еторе Мазерати също са братя, наследили страстта на дядо си към автомобилите. MC20 Maserati per Maserati се появява в резултат на желанието им да оставят на децата си осезаем спомен за марката, която сега е символ на лукса и спорта по целия свят и се откроява в автомобилната и спортната индустрия вече 110 години години.

Купето MC20 Maserati per Maserati е оборудван с двигател V6 Nettuno с мощност 621 к.с. и 8-степенна роботизирана скоростна кутия. Ексклузивната версия е допълнена от отлични детайли и луксозни покрития, подготвени като част от характерната програма за персонализиране Fuoriserie.

Цветът на автомобила е Blu Infinito - един от най-отличителните на марката, допълнен с двойната ивица Bianco Pastello и тризъбец в Grey Pastel. Моделът разполага и с набор от карбонови елементи, лога Maserati per Maserati и Maserati Fuoriserie. Яркочервените спирачни апарати се виждат ясно под лъскавите черни 20-цолови джанти.

Персонализирането продължава в интериора, доминиран от алкантара, заедно с карбонови вложки на волана на MC20. Интериорните дизайнери са използвали черно и няколко нюанса на синьото, за да създадат уникално усещане.

На тържествената церемония по предаването на автомобила присъстваха внуците на Еторе Мазерати, трима правнуци, както и съпругата на починалия през 2018 г. Карло Мазерати (син на Еторе). Там бяха също така търговският директор на компанията Лука Делфино, главният тест пилот Андреа Бертолини и един от ветераните на фирмата Ермано Коца, който работи за нея вече 60 години.

fallback
  • #1
    Друг Гост ( преди 3 часа )
    Всеки вече прави "уникални" модели - използва "уникален" цвят и готово - всичко останало си е същото
fallback
Последни