fallback

50 VW Golf GTI ще гонят лошите в Южна Африка

Властите в Дърбан бяха засипани с критики, но гарантираха адекватно използване на колите

Не само полицията в ОАЕ и съседните им държави кара хубави коли. На почти 11 000 километра от Емирството също поръчаха яки автомобили. Е, не луксозни като тези в Залива, но впечатляващи.    

Полицията в Дърбан (Южна Африка) поръча 50 бройки от харизматичния Volkswagen Golf GTI. Спецове веднага изчислиха, че 13 250 конски сили са в услуга на борбата с престъпността.

Настоящият Golf GTI е оборудван с 2.0 TSI двигател с 265 коня и предлага производителност, която е особено подходяща за задачи за бърза намеса. Немският компактен автомобил ускорява от 0 до 100 км/ч само за 5,9 секунди и достига максимална скорост от 250 км/ч.

Полицията в Дърбан трябваше да отговори на някои критики след тази поръчка. Мнозина граждани не бяха много убедени, че това е правилният тип кола за полицията. Оттам увериха, че ще обучат адекватно служителите, които ще се возят на GTI. Цитираме, „Не само за да се възползват от техните атлетични качества, но и за да знаят как да ги използват добре и да осигурят правилната им поддръжка”.

Според сайтове цената на тези машини в ЮАР варира от 31 000 до 40 000 долара в зависимост от нивото на оборудване. Със сигурност полицията е взела намаление заради солидното количество.

Golf GTI не са единствените модели, достигнали до полицията в третия по големина град в ЮАР след Кейптаун и Йоханесбург. Няколко броя Isuzu Bakkie и Ford Ranger също бяха пуснати по улиците, въпреки че в този случай говорим за напълно различни типове и характеристики. И двата модела са пикапи.  

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 52 секунди )
    Наистина трябва да си спец, за да умножиш 50 по 265.
  • #4
    анонимен ( преди 30 минути )
    2-ри, нашите имат и БМВ 3-ка, имат и Шкода Кодиак..
  • #3
    До 1 ( преди 2 часа )
    Чакат Тесла официално да влезе на пазара на Южна Африка :D
  • #2
    анонимен ( преди 2 часа )
    До там го докараха държави като нашата под строй да им ги купуват, а нашите от Шкода на Кия и сега VW, който е двойно по-скъп и не е по-добър.
  • #1
    анонимен ( преди 3 часа )
    Тротинетка,защо не са поръчали Тесла? Слънцето в Южна Африка е безплатно.
fallback
Последни