fallback

Дилър върнал с 22,5 млн км пробега на над 200 коли

Манипулацията ще излезе доста солено на автокъща от Индиана (ВИДЕО)

Главният прокурор на Индиана - Тод Рокита, заведе дело срещу компанията KBB Auto Sales, твърдейки, че нейни служители са манипулирали километражите на най-малко 216 превозни средства и след това са ги продали на нищо неподозиращи клиенти. И това не са били малки връщания на пробега, а масивни, които взети заедно надхвърлят 14 милиона мили (22 530 816 км) взети заедно.

Средното връщане е около 64 815 мили (104 310 км) на превозно средство. Ако се вземе предвид, че разстояние от Земята до Луната е 238 855 мили (384 400 км), това означава, че манипулацията е еквивалент на 29 пътувания до Луната и обратно.

В обвинителния акт се казва, че дилърството е закупило превозни средства на търг и след това „значително“ намалило техния пробег. Това е направено чрез подмяна на инструменталния клъстер или чрез използване на инструмент за връщане назад на километража. Сега от търговеца на употребявани автомобили ще бъдат търсени обезщетение, възстановяване на сумите на потребителите, нанеси щети в троен размер, граждански санкции, разходи и други.

Само за щетите държавата търси „три пъти действителните щети или 10 000 долара, което от двете е по-голямо, в полза на всеки купувач“. Щатът също така иска гражданска санкция от 1500 за всяко нарушение на Закона за километража на Индиана и 5000 за всяко нарушение на правилника, който обхваща измамни потребителски продажби, както и нечестни, злоупотребяващи или измамни действия.

Предстои делото да влезе в съда, но главният прокурор на Индиана е категоричен, че подобни неетични тактики заблуждават потребителите, които купуват тези превозни средства с манипулирани километражи. Освен това, подобни действия облагодетелстват търговеца, тъй като превозните средства с малък пробег имат по-високи цени и съответно носят по-големи печалби.

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 12 минути )
    Но как, то компютъра не дава?
  • #1
    анонимен ( преди 1 час )
    Да и той стои с едни 50 млн в джоба за да си плати глобите
fallback
Последни