fallback

Зашо белите коли са по-безопасни и по-практични

Този цвят си има някои предимства, които не са за подценяване

Белите автомобили са сред трите най-популярни цвята на пазара. Много млади шофьори предпочитат коли в ярки цветове, които се открояват в трафика и изглеждат стилно. Опитните им колеги обаче са по-практични и избират именно бели превозни средства.

Експерти от индустрия посочиха няколко причини да изберете бял автомобил. На първо място, белият цвят обикновено е включен като стандартно оборудване и не изисква допълнително заплащане, за разлика от други нюанси, които се предлагат като опция.

Второ, проучванията показват, че белите автомобили са по-малко склонни да катастрофират, а също така се виждат по-добре през нощта. Освен това, противно на стереотипите, мръсотията и прахът върху каросерията на бяла кола са по-малко забележими, отколкото върху каросерията на черна или цветна. 

Не е за пренебрегване и факта, че белите автомобили се нагряват по-бавно на слънце, което е особено важно за региони с горещ или континентален климат. Съответно това ги прави по-удобни за употреба.

В същото време обаче белите коли имат и няколко недостатъка. През зимата такава кола е по-малко забележима на фона на снега. Автокрадците обичат белите коли, защото се пребоядисват по-лесно. Също така оранжевите петна от корозия на бял фон са по-забележими.

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 3 часа )
    Преди всичко, е че е безплатен цвят (както и черно). За една боя искат баснословни суми, които спокойно могат да се инвесират в друга глезотия или да се спестят. Съвсем отделна тема е, че има коли, на които белия цвят си им отива наи много.
  • #2
    анонимен ( преди 3 часа )
    дай ми всичката пара на света, колега (не ме занимавай с глупости бе)
  • #1
    анонимен ( преди 3 часа )
    Нямам клеги. Стига с тея коми-глупости. Аз не съм палтен шофьор, че да сме колеги. "мръсотията и прахът върху каросерията на бяла кола са по-малко забележими" Ама таън - за квод а я миеме!
fallback
Последни