fallback

Mazda CX-50 най-накрая стана хибрид с помощта на Toyota

Новата версия на модела развива 219 к.с. и харчи 6 л/100 км

Японският производител Mazda представи нова версия на CX-50. Тя получава хибридно задвижване и ще излезе на пазара по-късно тази година. Това е първият електрифициран вариант на модела, като в случая се разчита хибридната система на Toyota, съчетаваща три електрически мотора, батерия, атмосферен 2,5-литров четирицилиндров двигател и безстепенна трансмисия.

Задвижващият механизъм произвежда комбинирани 219 конски сили и 227 Нм въртящ момент, като според официалното съобщение на Mazda разходът на гориво е 6 л/100 км. Хибридният агрегат, който се поставя и на други модели на Toyota и Lexus, в случая получава специални настройки, извършени от инженерите на Mazda.

Mazda CX-50 Hybrid ще се предлага в три версии, като вече са известни и цените за американския пазар. Те стартират от 35 390 долара за CX-50 Hybrid Preferred и достигайки 41 470 за Hybrid Premium Plus. Задвижването на всички колела е стандартно. Mazda отличава хибрида от останалата гама CX-50 с уникален дизайн на долната предна броня, ексклузивни джанти и нова опция за интериор от червена кожа.

Освен това всички версии на CX-50, моделна година 2025 получават допълнителни системи за безопасност, както и разширено стандартно оборудване. Първите бройки от хибридната версия на SUV-модела ще бъдат на разположение на дилърите през последното тримесечие на годината.

fallback
  • #5
    До#4 ( преди 2 месеца )
    Щото имаш параноя, и друг път за те глобдили съмнения. Сигурен съм, че ще се излекуваш.
  • #4
    Who Cares ( преди 2 месеца )
    Shto li me glozhdat edni symneniia...
  • #3
    Sameman ( преди 2 месеца )
    Чудесна комбинация от най-надеждната хибридна система в света и елегантен и красив дизайн от Мазда.
  • #2
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Крайно време беше. Само това за комбинирания въртящ момент от 227Nm не е вярно. Това е въртящия момент само на бензиновия двигател. Тойота не публикува комбиниран въртящ момент.
  • #1
    raiders ( преди 2 месеца )
    Там 35 000$, тук 65 000лв.благодаря, ще пропусна Тойота, а Мазда за толкова пари. Много си повярва тази марка, така или иначе не е много продавана...
fallback
Последни