fallback

Вижте как този стар Mercedes W123 развива 322 км/ч от място

Солидният стар дизел в тази легенда е заменен с 4-литров Ford Barra двигател

Мercedes-Benz W123, произвеждан от 1975 до 1986 година, отдавна се е превърнал в легенда поради ред качества: елегантен дизайн, дело на Бруно Сако и Фридрих Гайгер; много високо качество на изработка; и накрая пословично надеждни дизелови двигатели, способни да изминат милион и дори милионИ километри без тежки проблеми.                    Нещото, с което не сме свикнали да свързваме W123, е експлозивна скорост. Но тази достопочтена 300TD е изключение от правилото: тя е способна да вдигне над 315 километра в час от място в рамките само на 1.6 километра писта. В изпитанието, познато като Standing Mile, колата направи 315 км/ч при първия опит, а във втория разви даже 322 км/ч.

Заслугата за това е на финландското тунинг ателие Valtonen Motorsport. Неговите специалисти внимателно са демонтирали добрия стар трилитров дизел и вместо него са монтирали 4-литров бензинов редови шестак Ford Barra. Финландците са свързали американския двигател с 8-степенен автоматик за максимално бързо ускорение.                    Видеото, качено от Valtonen, показва кк се справя автомобилът на диностенда, и след това в реалните изпитания върху пистата на летище Халли. На пистата колата е толкова бърза, че успява да спре само благодарение на добавения в последния момент спирачен парашут.        

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Fordcedes,обаче е яко.Кефи ме,как върви, стойката,цялостната визия,която е изключително деликатно пипната за да не развява флаг на какво е способна.Абсолютна класика.Браво на момчетата!
  • #1
    Шофьор ( преди 2 месеца )
    С двигател Форд , вече не е Мерцедес!
fallback
Последни