fallback

Mercedes-AMG показа как сглобява двигателите си

Вижте философията „Един човек - един двигател“ в действие (ВИДЕО)

Mercedes-AMG показа в специално видео процеса на сглобяване на своите двигатели. Спортното подразделение на германския автомобилен гигант залага на корпоративната философия за производство на автомобили, а едно от най-впечатляващите неща в нея е фактът, че всеки двигател на Mercedes-AMG се сглобява от начало до край само от един служител.

Автор на видеото е блогър, който притежава YouTube-канала GommeBlog. Той посети завода на Mercedes-AMG в Афалтербах, където видя и засне процеса на раждане на двигателя Mercedes-Benz M178, който се използва в суперколата Mercedes-AMG GT, както и в редица други модели на марката.

Агрегатът е 4.0-литров бензинов V8 с два турбокомпресора, монтирани в цилиндровия блок. Моторът, както следва от заводския принцип „Един човек, един двигател“, се сглобява изцяло от един майстор, който работи на специална стойка. Това позволява монтаж на всички вътрешни компоненти и външни части.

Цялата работа се извършва ръчно и след завършване на монтажа двигателят преминава стендови тестове, където се измерва производителността на агрегата. Табела, монтирана на двигателя с името и автографа на майстора, който го е сглобил, потвърждава, че двигателят отговаря на всички изисквания и е в добро работно състояние.

fallback
  • #5
    21М ( преди 3 месеца )
    Сега да покажат и как се трошат като бисквити.И как карантийте им се огъват като кашкавал, заради някоя сцепена пластмасова снадка по охлаждането от пластмаса лята в табукту 6ти подред рециклаж.
  • #4
    до ония изплискал фе ( преди 3 месеца )
    АМГ си сглобяват двигателите ръчно по този начин от 20 години насам...така че не знам кой е открил топлата вода, ходи да си караш японските талиги и си мисли , че караш кола!аз досега не съм имал японски кош дето да не е пукал глава и нямам приятел дето да има японски *** без да е пукал глава !
  • #3
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Тези белите са актьори за снимките, иначе ако не са мюмюн и роби от източна Европа, досега да са затворили половината си производства.
  • #2
    Смех ( преди 3 месеца )
    Дебел итъп германец сглобява
  • #1
    анонимен ( преди 3 месеца )
    От Mercedes откриха топлата вода. Nissan сглобява така моторите за GTR от поне 15 г. Само че при Nissan това се прави в стерилна стая, а не в общото хале, както е тук. Това обяснява защо от по-малък мотор вадят по-голяма мощност, при по-добра надеждност.
fallback
Последни