fallback

Mercedes-Benz уволни отговорника за софтуера

Длъжността беше поверена на жена, която трябва да се справи с трудностите

Германският производител Mercedes-Benz започна промени в борда на директорите си, като един от неговите ключови членове - Ян Брехт, който отговаряше за информационните технологии напуска поста си. И неговото място ще бъде заето от жена - Катрин Леман.

Още началото на седмицата главният изпълнителен директор на Mercedes-Benz - Ола Калениус, е уведомил всички служителите на IT-отдела на компанията за промени в мениджърския екип, съобщава германското издание Handelsblatt. Досегашният директор - 52-годишният Ян Брехт, напуска компанията по „лични причини и по собствено желание".

Неговото място ще бъде заето от 45-годишната Катрин Леман, която доскоро беше ръководител на информационните технологии за продажби и маркетинг в Mercedes-Benz. От април тя ще трябва да управлява огромен екип, наброяващ близо 10 000 души, и да отговаря за бюджет от милиарди долари. Леман е изправена пред предизвикателна задача и играе „решаваща роля“ в дигиталната трансформация на Mercedes-Benz. Този процес вече се сблъсква със сериозни предизвикателства, тъй като търсенето на електрически автомобили не расте толкова бързо, колкото се иска на производителите.

Заради различни проблеми новата операционна система MB.OS ще бъде пусната в продажба в сериозно съкратена версия. В същото време бъдещите самоуправляващи се автомобили на марката ще изискват големи инвестиции и ще бъдат по-скъпи от очакваното, когато излязат на пазара.

Катрин Леман ще стане втората жена в историята на германския концерн, която ще оглави IT-отдела. Първата беше Сюзън Унгер, която отговаряше за развитието на информационните технологии в Daimler-Chrysler от 1998 до 2007 г.

fallback
  • #10
    Hegeyydhrgsyru ( преди 1 месец )
    Hfbdhftnunt ki txshyeydgdhjdjdbhdkfjhehherhdhhdjfjfjfjfjchdjfjchhdhtfhrhrhyrhehatsheud6yejeu
  • #9
    Jm3 ( преди 1 месец )
    Цитат: "Заради различни проблеми новата операционна система MB.OS ще бъде пусната в продажба в сериозно съкратена версия."Бих искал да уведомя уважаемите журналисти, че думите има своето строго значение. Да пуснеш в продажба означава хората да могат да си купуват тази операционна система. Тук става въпрос за фирмуеъра на колите, не за нещо, което може самостоятелно да бъде пуснато в продажба.
  • #8
    анонимен ( преди 1 месец )
    мястото на жената е в кухнята
  • #7
    анонимен ( преди 1 месец )
    До 2 - Сексит и женомразец.
  • #6
    Шнур ( преди 1 месец )
    Край на Мерцедес, почне ли жена да се бърка в производството на някоя марка коли, край с тая марка!
  • #5
    анонимен ( преди 1 месец )
    До 3 - Ами вярваш или не, случва се. Освен големи заплати, получават и огромни дялове от компанията (огромни в сотйността им в долари, не в съотношение към самата компания) и след няколко години, дали ще работиш още 3 месеца или 3 десетилетия, няма да си подбриш много стандарта на живот, нито ще се налага на теб или на преките ти наследници и след 20 покления да работят, зщаото парите се въртят и капЕ постоянно от тях.
  • #4
    анонимен ( преди 1 месец )
    3, не си прав. Особенно при такива позиции почети никога не казват "предварително". Свъезано е с борсите, ако се търгуват. По семейни причини обикновенно или се пенсионират или нещо скатавка някъде...с по малко отговорности.
  • #3
    Лудория ( преди 1 месец )
    Всички по високите позиции напускат по "свое желание, лични причини и да обърне повече внимание на семейството си". Ако не беше уволнен, щеше да пише къде започва работа, както наскоро писаха за един друг шеф. А пък това за жените ми е странно - в моята работа има жени на високи позиции, които са си ги извоювали с работа и качества. Е, винаги има някоя друга, достигнала с по-различни умения, но те не се задържат за дълго, защото парите за заплати идват от печалбата, а не от данъкоплатци...
  • #2
    Ха ха ха ( преди 1 месец )
    Аз не бих сложил жена на отговорна позиция в технологична компания ( при това с високо реноме ), особено пък да е отговорник за софтуера ( от който зависят човешки животи )
  • #1
    ха ха ( преди 1 месец )
    Автора не знае разликата между уволни и напусна. Заглавието не кореспондира със статията.
fallback
Последни