fallback

Lucid Gravity ще конкурира Tesla X със 700 км пробег

Електрическият SUV е оценен на 80 000 долара

Lucid най-накрая разкри напълно изцяло електрическия SUV Gravity, който се присъединява към добре приетия седан Air. Младият автомобилен производител ни уверява, че Gravity има до 708 км пробег, може да редложи луксозно изживяване при шофиране и ще се продава на цена под 80 000 щатски долара.

„Gravity SUV представлява значителен скок напред за Lucid“, каза Питър Роулинсън, главен изпълнителен директор на Lucid. „Клиентите ще открият безпрецедентна комбинация от пространство и маневреност, лукс и гъвкавост, всички безпроблемно интегрирани в едно забележително превозно средство с изживяването при шофиране и пробега на истински Lucid.“

Някои подробности, като мощността и въртящия момент, все още не са разкрити, но Lucid казва, че Gravity бележи представянето на следващото поколение електрически двигатели. Те ще могат да ускорят SUV модела до 96 км/ч само за 3,5 секунди. SUV моделът има и нисък коефициент на въздушно съпротивление от 0,24. Когато се изтощи, неговата 900V електрическа архитектура ще му позволи да възстанови заряд, достатъчен за 322 км пробег само за 15 минути.

Отвътре Lucid казва, че Gravity ще предлага до просторно товарно пространство, благодарение на седалките на третия и втория ред, които се сгъват. Благодарение на просторния си интериор, Lucid обещава, че Gravity ще предлага отлично пространство за краката, дори за пътниците на третия ред. Междувременно тези на втория ред ще бъдат глезени с луксозно настаняване, благодарение на плъзгащи се седалки и удобни масички, които предлагат изживяване като в самолет за хората отзад.

Повече снимки на Lucid Gravitiy ще откриете в галерията:

fallback
  • #10
    Веселин Бенев ( преди 10 месеца )
    Дизайнът много ми напомня на концепциите на Lincoln.
  • #9
    Who Cares ( преди 10 месеца )
    Единствено Фискър дава надежди за електромобил, който да бъде продаваем. Да видим дали заявените цени не са балон за тези дето направиха вноски и чакат да падне тавана на лятното кино.
  • #8
    Последния Софиянец ( преди 10 месеца )
    Лусид е създаден от хора напуснали Тесла и са взели доста от първите разработки на Тесла. Много добри коли и доста високи цени по принцип . Силно се надявам да им се получи и да оцелеят . Същото пожелавам и на Ривиан
  • #7
    Гост ( преди 10 месеца )
    Тостер за 80 к.долара с мижав пробег,кой ще го купува?
  • #6
    Who Cares ( преди 10 месеца )
    Лусид Еър струва 150 000 долара и има над 800 км обявен пробег.
  • #5
    Гост ( преди 10 месеца )
    Обещават 700 километра с едно зареждане,реално максимум 300.
  • #4
    Факт ( преди 10 месеца )
    Митбъстера пак плещи небивалици.Тоя Люсид при средна скорост 120км/ч прави 800км пробег.А теслите са майка плаче стара батерийна технология от Панасоник малък капаситет скъпи и тн.Все пяк Мъвк успя да излъже щатите и да ги накара сами да му финансират зарядните станции.Мошрника Мъск е умел в алъж вериша но не и в инжинеринга.
  • #3
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Харесвам Тесла и успехите им, но реално ето така трябваше да изглежда новото поколение Модел S и X. В по-масовия сегмент, Модел 3 и Y в сегашния си вид са ОК са цената си, но кола за 250 хил. лв просто не може да изглежда като Модел S и X.
  • #2
    Факт ( преди 10 месеца )
    Те тва е кола а не ония сандъци на теслЪ малки батерии лопащи и тропащи
  • #1
    MythBuster ( преди 10 месеца )
    "Gravity има до 708 км пробег, може да редложи луксозно изживяване при шофиране" по принцип малко прекалявате с думата лукс, но в конкретния случай е подходящо за използване. За разлика от Тесла, луцид наистина правят луксозни автомобили. Дори в техническо отношение бият много от параметрите на Тесла. Единственото което ме съмнява да постигнат е цената. Ако успеят ще имат огромен пазарен успех.
fallback
Последни