fallback

По-малко ли харчат SUV-купетата спрямо „нормалните“ SUV?

Сравнението между двата типа каросерия и идентично задвижване показва интересни резултати

Купеобразните SUV заемат все по-голям пазарен дял, като вече почти всички водещи производители имат такива автомобили в гамата. Елегантният и спортен вид на тези модели ги прави силно желани от потребителите, които искат да имат динамично изглеждащо превозно средство. Някои от тях вероятно смятат, че заради подобрената аеродинамика тези автомобили харчат по-малко гориво спрямо „нормалните“ SUV и това също може да повлияе на избора им.

Има ли обаче наистина разлика в разхода на гориво между стандартен SUV и SUV-купе? Отговор на този въпрос дава изданието Motor1, което направи сравнение между някои от най-популярните модели на пазара, които се предлагат и в двата варианта. Данните за техния разход са предоставени от производители и са изчислени по цикъла WLTP.

Разход на SUV и SUV-купе при популярни модели (ГАЛЕРИЯ):

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 1 година )
    Тези от Ауди убиха коча с лопатата, трябва да си мноо некадърен за да постигнеш по лош коефициент при по-аеродинамична каросерия. Карам една Астра с 4 врати и в книжката я пишат с 0.2л/100 по-икономична от тази с 5 врати
  • #3
    MythBuster ( преди 1 година )
    Как пък ги хванахте тези 3% разлика, след като само от промяната на стила на шофиране двама различни шофьора могат да дадат до 20+% разлика с абсолютно един и същ автомобил по един и същ маршрут.
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Поредното безумно и безмислено писание.. все едно някой някога го гледа това като критерий..
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако има някаква разлика, то тя ще се усети при скорости над 120 на магистрала списвачи!
fallback
Последни