fallback

Range Rover, каран от кралица Елизабет II, отново се появи на търг

Заради „проблеми с произхода“ всъдеходът беше продаден за по-ниска цена от очакваното

Когато на търг се появи автомобил, който някога е принадлежал на кралица Елизабет II, настава еуфория. Миналия уикенд се случи нещо необичайно - Range Rover, за който се твърди, че някога е бил част от автопарка на покойния вече монарх, беше продаден на изненадващо ниска цена.

Смята се, че британският SUV, направен по специална поръчка, първоначално е бил доставен през 2004 г. за използване от кралицата и принц Филип в Лондон и в имението в Балмор, като е получил уникални характеристики. Всъдеходът обаче беше продаден под прогнозната цена, въпреки че сумата е по-висока от тази на същия модел, който няма връзка с кралското семейство.

Организаторите на аукциона очакваха, че този Range Rover Epson Green 4X4 ще бъде продаден за около 38 000 лири, но в крайна сметка най-високата предложена цена беше 33 002 лири. Това вероятно се дължи и на факта, че „кралският произход“ на автомобила не е официално потвърден.

Според информацията, всъдеходът е направен по поръчка и доставен от Land Rover Special Vehicle Operations по договор с номер 34319". Подразделението Jaguar Land Rover SVO посочва, че този екземпляр е разработен с модифицирана предна решетка със скрити сини светлини, пакет превключватели, предни и задни капаци на седалките, предпазител за кучета, подложка за товарно пространство, странични стъпала и специални калници.

Всички тези характеристики са в допълнение към стандартните опции за автомобила, които се намират в сертификата и включват отопляеми предни и задни седалки и оцветени стъкла навсякъде, докато коженият интериор е в цвят Sand (пясък).Под капака е изпитаният 4,4-литров V8 бензинов двигател на Land Rover, който има пробег от 170 000 км.

Единствената налична оригинална информация за собствеността на автомобила е писмо от JLR, в което се посочва, че през юли 2004 г. колата е изпратена за ремонт до Peter Vardy Land Rover. Това е е най-близкото дилърство на Land Rover до замъка Балмор.

fallback
fallback
Последни