fallback

5 униката за по 3,5 млн. евро в чест на първия шампион във Формула 1

Електрическата хиперкола на Pininfarina получава 4 мотора и 1900 конски сили

Лимитирана серия на уникален автомобил - легендарната италианска компания Pininfarina ще произведе пет машини, като всяка от тях ще струва по 3,5 милиона евро.

Хиперколата Battista Edizione Nino Farina ще направи своята световна премиера в Лондон на Фестивала на скоростта в Гудууд, който ще се проведе от 13 до 16 юли. Автомобилът е посветен на Нино Фарина - първия световен шампион във Формула 1. Той е племенник на иконата в дизайнерския бизнес и основател на Pininfarina - Батиста Фарина. Новият модел трябва да послужи за трамплин за много автомобили на италианската марка, които ще се появят в бъдеще.

В английската столица Battista Edizione Nino Farina ще бъде управляван от Ник Хайфелд, бивш пилот във Формула 1, който има сериозен принос при разработването на уникалния модел. Това е второто дизайнерско издание в гамата на модела Pininfarina Battista – първото беше Battista Anniversario, която струва с 1,17 млн евро повече от стандартната Battista.

Всеки от петте автомобила Edizione Nino Farina се отличава с екстериорния си дизайн. Боята е Rosso Nino с контрастиращи бели покрития Bianco Sestriere и синьо Iconica Blu. Колата притежава специални алуминиеви джанти Glorioso Gold и изящни детайли, включително грабваща окото графика отстрани на каросерията „01“, която е боядисана и не е лепена.

Всеки от екземплярите също ще включва уникална алуминиева плоча на вратата, отбелязваща едно от петте най-забележителни събития з в живота и кариерата на Нино Фарина в автомобилните състезания - от неговото раждане през първия му поул-позишън до първата победа във Формула 1.

С 4 електрически мотора – по един за всяко колело, и батерия с капацитет 120 кВт, хиперколата разчита на 1900 к.с., като ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,86 секунди. Максималната скорост е 350 км/ч. Освен това Battista Edizione Nino Farina ще бъде и най-бързо спиращият автомобил в света - от 100 до 0 км/ч за само 31 метра. Пробегът с едно зареждане е 476 км.

Хиперколата разполага с 5 режима на шофиране - спокоен, чист, енергичен, яростен и характерен. Поръчковите двуцветни интериорни характеристики включват седалка на водача, облицована с черна естествена кожа, и контрастираща пътническа седалка в бежова кожа. И двете са с тапицерия от черна алкантара и ексклузивни надписи „Nino Farina“.

Още снимки на хиперколата - вижте в галерията:

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Двг има всички предимства по бързо зареждане по голям енергиен капацитет константно ускорение по висока максимална скорост и тн.
  • #1
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Пълен смях! Антиелектриците обясняват че тези кораби на ток Не могли да спират, а един електромобил се кани да става най-бързо спиращия автомобил в света! Като между другото ще подобри рекорда на друг електромобил, поставен преди около месец когато разби 21 световни рекорда с едно ускорение до 400 и спиране до 0. На ДВГ почти не му останаха предимства, а само недостатъци! Засега единственото му предимство е ниската цена, но и това предимство се е запътило към историята.
fallback
Последни