fallback

Това ли е най-смайващата автомобилна колекция в историята?

От Ferrari до Tatra и от Delahaye до Studebaker, в тази сбирка има всичко - и се продава онлайн (ГАЛЕРИЯ)

По света със сигурност има по-големи автомобилни колекции (тази на султана на Бруней наброява над 7,000 коли). Определено има и по-скъпи автомобилни колекции. Но тази, която нидерландската аукционна къща Gallery Aaldering разпродава на търг до 7 юни, е може би най-удивителната от всички. И най-мистериозната.           Тази Lancia Aurelia B24 Spider е толкова рядка, че според експерти цената й на търга може да достигне 2.5 млн. евро             Неин създател е човек, за когото е известна единствено фамилията - Палмен. Сбирката се помещава в два склада и една изоставена църква, и първите експерти, които надникнали в нея след смъртта на собственика, останали втрещени. В колекцията на Палмен има над 230 автомобила - от над стогодишни триколки до изумително редки модели на Lancia, Alfa Romeo, Rolls-Royce, Facel и така нататък.                      Според оскъдната информация, която имат право да оповестят от Aaldering, Палмен е бил на практика отшелник, който разполагал с доста средства покрай умелите си инвестиции в имоти, и ги влагал почти изцяло в автомобилите си. Характерът на сбирката издава човек със задълбочени познания, който не робува само на актуалната колекционерска мода и на гръмките имена. Сред 230-те автомобила има множество, които са неизвестни за широката публика, но са играли важна роля в историята на автомобила. С изключение на шепа коли, оставени навън на стихиите, останалите екземпляри са съхранявани старателно, поне докато собственикът им е бил жив. Днес са потънали в прах, но иначе са в много добра кондиция.                         "Едва ли някога отново ще попаднете на подобна колекция - в такова количество и в такова състояние", коментира пред Reuters Ханс ван дер Плюйм от Classic Car Auctions, която провежда онлайн търга.

Аукционът вече върви онлайн на сайта на Classic Car Auctions и цените за някои от автомобилите все още са приятно ниски - но до края на трите лота остават между 8 и 10 дни.             Някои от най-интересните коли в колекцията Palmen (ГАЛЕРИЯ):

        

fallback
  • #9
    до 8 ( преди 10 месеца )
    те са разграбени вече, не остана
  • #8
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Пак не сте качили всично, дайте хамбара с японските и корейските
  • #7
    до 6 ( преди 10 месеца )
    порових се из търга, има дори по-редки неща, единични прототипи, някакви тотално забравени марки вече. тоя човек е бил маниак
  • #6
    Въй въй ( преди 10 месеца )
    все са супер редки , една от 500, една от 700 или 1200.. Доста кинти са това.
  • #5
    Chicho_Ficho ( преди 10 месеца )
    Уау.... :)
  • #4
    До 1 ( преди 10 месеца )
    Те тези автомобили, досега не са се много, така че и за напред, ще е така. Така че, не вярвам, че има голямо значение, в какво техническо състояние са. А и пише, че са в добра кондиция.
  • #3
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Хубаво че е събрал 230 автомобила, но с каква цел? Защо не е оставил завещание.
  • #2
    thebrainless ( преди 10 месеца )
    Няма да ги мислим тези, които ще купуват. Всеки път се изумявам, как все още изкачат подобни колекции от нищото
  • #1
    анонимен ( преди 10 месеца )
    шапка долу за човека. Много сериозна колекция. Лошото е, че не се знае кое в какво състояние е, малко купуваш котка в чувал
fallback
Последни