fallback

Оригиналното купе с 4 врати - Mercedes CLS, умира през август

След три поколения на пазара моделът ще слезе от сцената, без да получи наследник

Промените в моделната гама на Mercedes-Benz набират скорост, като компанията потвърди плановете си за отказ от купето CLS. Пред сайта The Drive представител на германския производител заяви, че жизненият път на популярния модел ще приключи на 31 август 2023 г.

Смъртта на CLS не е изненадваща с оглед на случващото се в автомобилната индустрия и намаляващите продажби на модела. Това обаче ще бъде тъжна новина не само за феновете на марката, тъй като CLS беше оригиналното купе с 4 врати. След неговата поява на пазара излязоха и подобни автомобили на много от конкурентите.

Първото поколение на модела беше представено на автосалона в Женева през 2004 г., като представляваше по-елегантна версия на E-Class. То успя да привлече внимание благодарение на революционния си стил. Авангардният дизайн продължава и салона, където се залага на дървени детайли и две разделени задни седалки.

CLS обаче загуби предимството си и стана излишен, след като през 2018 г. Mercedes пусна AMG GT 4-Door. Този модел също се очаква да отпадне от гамата на производителя от Щутгарт в близко бъдеще, като това са само част от промените. Купетата C- и E-Class ще бъдат заменени от изцяло новия CLE, докато купетата GLC и GLE ще живеят само още едно поколение.

Освен това Mercedes предвижда да премахне комбитата C- и Е-Class, както и CLA Shooting Brake, които, по думите на представител на марката, „живеят на заем“. В компанията са убедени, че не се нуждаят от комбита и купета с две врати, които не се представят добре на пазара.

fallback
  • #5
    Тинтири-минтири ( преди 11 месеца )
    Джендъризма до това води. И мерцедес и другите европейски брандове от тук насетне това ще правят - съдбата им е да зачертават моделни семейства, защото китайците не се шегуват и идват за тях! Не си защитиха интересите, направиха същото ритуално самоубийство каквото Бъд Лайт направи залитайки по либералпростотиите, но го направиха зад кулисите, но ще си платят!
  • #4
    Алтокомедия ( преди 11 месеца )
    Купе с 4 врати се нарича седан, драги ми смехурко
  • #3
    анонимен ( преди 11 месеца )
    това беше най-свежия модел на мерц .... ама като всички са полудели с тези сув-чета така ще е ... след време ще плачете за тези модели , както в сащ плачат за бмв туринг
  • #2
    анонимен ( преди 11 месеца )
    канибализъм gt-4 си го сдъвка за закуска както е тръгнало за обяд ще прегрезе и s клас предвид продажбите на дългата версия майбах
  • #1
    Странно ( преди 11 месеца )
    Според мен ще берат ядове при махане на комбитата
fallback
Последни