fallback

ADAC посочи 10-те най-надеждни малки градски коли

В списъка попадат автомобили, произведени от 2012 до 2019 г.

Най-големият клуб на автомобилисти в Германия (ADAC) със седалище в Мюнхен направи класация на най-надеждните малки градски автомобили. Основният критерий е с кои коли най-често се занимават неговите механици.

ADAC има около 20 милиона членове и въпреки, че пътната помощ е в основата на неговата дейност, също така поддържа база данни, която събира статистическа информация за честотата на повредите на превозните средства. Анализът позволява да се класират автомобилите с най-малко инциденти. Този път немците са съставили списък по отношение на сегмент В. И в него има две изненади. Първо, това е броят на френските модели, въпреки факта, че автомобилите в тази страна са по-свързани с ниска надеждност. Второ – има и кросоувъри.

Списъкът включва автомобили от 2012 до 2019 г. и доминират проблеми, свързани със системата за запалване и електрическата система. С една дума, малки неща. Второ, сегмент B от списъка на ADAC все още е изключително популярен в Европа. Шофьорите от стария континент обичат градските хечбеци и кросоувъри. Защото са много удобни при ежедневна употреба.

Класацията на ADAC е следната:

1. Audi А1 2. Dacia Sanderо II 3. Mini Cooper III 4. Mitsubishi Space Star II 5. Peugeot 2008 6. Renault Captur I 7. Seat Ibiza IV 8. Skoda Fabia III 9. Suzuki Swift V 10. Volkswagen Polo V

Audi A1 никога не е бил популярен модел в сегмент B. Въпреки това хората, които са избрали този модел, не трябва да съжаляват после. Първо защото са с изключително ниска степен на повреди. Моделите от 2017 г. са имали 2,5 интервенции на 1000 единици. При Sandero, например, това число е почти 2 пъти по-високо.

Второ - при първото поколение A1 търсенето на пътна помощ е причинено от проблеми с евтини за разглобяване компоненти на системата за запалване. И трето, въпреки че A1 е подобен по дизайн на Seat Ibiza, Skoda Fabia или Volkswagen Polo, този автомобил се оказа най-добрият сред събратята си в концерна Volkswagen.

 

 

Развенчан е и митът за ниската надеждност на френските коли. И това най-добре се доказва от появата в списъка на Peugeot 2008, Renault Captur или Dacia Sandero, която има румънско лого на капака, но 100% френска технология. Оказа се, че французите не само знаят как да правят безпроблемни автомобили от B-сегмента, но и са единствените, чиито градски кросоувъри са в списъка на ADAC. Така че никой не трябва да се изненадва от популярността на техните автомобили.

 

 

fallback
  • #12
    Стоян ( преди 1 година )
    Много смешна и очевидно платена класация .
  • #11
    Хаха ( преди 1 година )
    Не мога да повярвам, че хонда сивик не е в класацията и ауди е на 1во място...
  • #10
    mariovial ( преди 1 година )
    Всеки има свое мнение и свой пристрастрия, хората просто броят.
  • #9
    Борислав ( преди 1 година )
    За мен най хубавата кола е тази която харчи най малко гориво.
  • #8
    Гост ( преди 1 година )
    Тресла защо липсва?
  • #7
    анонимен ( преди 1 година )
    Успех на тези които ще си купят кола като се водят по тази класация, иначе няма нито една кола от списъка която да става за нещо, ествствено повечето от тях след 2018 година са оправени ама тази класация е за преди това.
  • #6
    Ами ( преди 1 година )
    Жълтите недоразумения почти липсват. Защо ли?
  • #5
    анонимен ( преди 1 година )
    2-ри, с пътната помощ не е показателно също. Викат и за спукана гума, (защотот имат само пяна, ама тя не върши работа), за паднал акумулатор, и подобни неща, което реално не прави колата "по-лоша". Също така, първите 3-5г, колите ползват "фирмения сервиз". А тази статистика, няма кой да обикала по марките да я събира, още помалко някой ще я предостави.
  • #4
    Анонимен ( преди 1 година )
    Интересно седалището на този клуб е в Мюнхен,пък няма БМВ 1 серия в класацията по надеждност.Защо ли?
  • #3
    Веско ( преди 1 година )
    Интересно е, че няма Тойота!?
fallback
Последни