IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производството на Световния автомобил на годината е под заплаха

Дефектни чипове възпрепятстват сглобяването на електрическия Hyundai Ioniq 5

Hyundai може да се сблъска с производствени прекъсвания при асемблирането на електрическия кросоувър Ioniq 5. Моделът, който получи титлата "Световен автомобил на годината", е изправен пред проблеми поради дефектни чипове, доставени от немската компания Infineon Technologies. Според изданието Business Korea, доставчикът наскоро е открил производствена грешка, която е засегнала микроелектрониката, произведена от началото на април до началото на юни тази година.


Hyundai Ioniq 5


Infineon Technologies е един от най-големите производители в света на биполярни мощни транзистори с изолиран порт или IGBT (Insulated Gate Bipolar Transistor), проектирани специално за електрически превозни средства. Оказва се, че в продължение на два месеца, компанията е произвеждала негодни части.

Цялата партида чипове е иззета от автомобилния производител и изпратена за скрап. Това ще рече, че Hyundai няма да пусне Ioniq 5 с проблемни компоненти. Въпреки това, поради произтичащия от ситуацията недостиг на доставки, производственият график на модела може да бъде сериозно засегнат, което е особено чувствително на фона на продължаващия глобален недостиг на чипове.


Hyundai Ioniq 5


За досега поръчаните автомобили, нещата са оправени, но новите купувачи са предупредени, че чакането на екземпляр от електрическия кросоувър може да се простира 12 месеца или повече - всичко зависи от наличието на полупроводници.

Споразумение с друг доставчик - европейската компания за микроелектроника STMicroelectronics, може да помогне за предотвратяване на сериозни паузи в производството. Въпреки това, както споделят експерти, проблемите с производството на Hyundai вече не могат да бъдат избегнати. Освен това все още не е напълно ясно дали компаниите ще успеят да подпишат споразумение.

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    elin ( преди 1 година )
    Ханса е твърде далеч от производството на качествени електронни компоненти. Качеството им е спрямо Японските,,Американските или Тайван ските е много слабо . Все едно е нещо без нищо.( с години се занимавах с електроника ).
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    На снимката не изглежда кросовър, ама щом сте казали.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Наскоро тук бях посочил, че дизайнерски и качествено яко здравите и издържливи на експлоатация красиви модели на Hyundai - IOnica + Kia-та EV6, както и GENESiS-а беха грабнали всички основни авто-награди що има по света, ЕВРОПАта и ЩАТИте плюс ЧАЙНА-таун, но некои т.нар. уж- експерти мотащи се тук наоколо веднага наскочиха да ми опонират и да се опитват да ме опровергаят..., но уви!... тя - Истината винаги възтържествува - сега и постоянно!
  • #1
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Трябва да си слабоумен да се довериш на немски поддоставчик тия саботират всичко де що не е немско