fallback

За новия GMC Hummer EV се чака... 17 години

Толкова ще отнеме изпълняването на заявка при днешните темпове на производство

При поръчка за новия пикап GMC Hummer EV клиентът ще трябва да чака 17 години за доставката на електромобила, ако производството му продължава с настоящите темпове, съобщава The Wall Street Journal.

Към началото на юли дилърите на General Motors са приели 77 000 заявки за възродения Hummer, който вече е с електрическо задвижване. В момента обаче американският концерн произвежда едва 12 автомобила на денонощие, което е крайно недостатъчно за удовлетворяване на търсенето. Ниските обеми на производство се дължат на недостига на електронни компоненти и акумулатори за този модел.

Батериите на GMC Hummer EV се разработват, произвеждат и доставят от южнокорейския концерн LG. Топ-версията на пикапа има три електромотора с мощност над 1000 к.с., като пробегът с едно зареждане е около 550 км. Цените на електромобила стартират от 84 600 долара.

Пикапът има и някои нестандартни функции. Сред тях е специален режим Crabwalk, при който четирите колела се обръщат в една посока под ъгъл и това позволява на пикапа да се движи по диагонал. Електрическият Hummer разполага и с всъдеходни камери UltraVision, поставени под дъното на автомобила. Те анализират релефа и проектират изображението му на дисплей, което помага на шофьора да се справи по-лесно при движение на тежък терен.

fallback
  • #9
    Димо ( преди 1 година )
    Аз чаках 15 за Лада.
  • #8
    Така ( преди 1 година )
    значи тъкмо си се родил, поръчваш бързо една и тамън да си на 18 и ти я носят. Супер удобно ми звучи.
  • #7
    До долния ( преди 1 година )
    Правилно си изброил трите страни, които държат около 70% от продажбите на автомобили в света. Само те ако минат към електромобили, технологиите много бързо ще се развият, ще се организира верига за доставки и цените както на материалите, така и на технологиите ще паднат и електромобилите ще станат по-евтини от автомобил с ДВГ. От този момент нататък и останалите 30% от света ще мине към по-евтиния вариант за транспорт. Целият процес ще е не повече от 20 години.
  • #6
    анонимен ( преди 1 година )
    Има ама пазара е ограничен някой щати на Сащ малко Ееропа и Китай горе долу това е
  • #5
    анонимен ( преди 1 година )
    После пак разправяйте, че нямало кой да купува електромобили.
  • #4
    Титка ( преди 1 година )
    Изглежда подходящо за отглеждане на кози. Грандоманска уса кошница
  • #3
    Супер ( преди 1 година )
    Бракма.
  • #2
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Мдааа... За ковчег някои чакат по 90 години. Няма проблем!
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Няма проблем,по време на соца по толкова чакахме за Лада.
fallback
Последни