fallback

Кои са най-добрите коли за младите хора през 2022 г.

Експерти направиха списък с безопасни и добре оборудвани модели, които ще се харесат на новото поколение

Малко моменти от живота на тинейджърите са толкова вълнуващи, колкото преминаването на шофьорски изпит. За тях това е билетът към свободата, пътят към забавлението и възможност да се чувстват самостоятелни. Родителите обаче приемат нещата по различен начин, като се притесняват, че децата им ще трябва се справят сами на пътя. Най-доброто, което те могат да направят е да им купят надеждна и безопасна кола.

Изборът не е никак лесен, като на помощ идват експертите от Националната администрация за безопасност на движението в САЩ (NHTSA) и на организацията за подпомагане на потребителите Consumer Reports (CR). Те обединяват усилия, за да съставят списък от автомобили (нови и употребявани), с който да помогнат на взимането на правилно решение. И в него няма спортни коли, тъй като здравият разум надделява над емоциите.

На първите са поставени моделите на Subaru, Honda и Mazda – както нови, така и на старо. Посочва се, че дори по-старите Legacy и Outback са известни със своите надеждност и безопасност, така че Subaru е отличен избор. Добре се представя и Mazda, като в списъка попадат CX-3, 3 (хечбек и седан), CX-30 и CX-5. При Honda се препоръчва CR-V – както нов, така и на старо, а също и Odyssey, който е единственият препоръчан от експертите нов миниван.

В класацията намира място и Ford C-Max Hybrid (2014-2015 г.), но от IIHS и CR препоръчват и по-интересни превозни средства - като Audi A6 (2016-2019 г.) и седана BMW 3-Series (2016 г.). За родителите с по-големи финансови възможности добър избор са Lexus IS и NX, които ще накарат родителите им да се чувстват по-спокойни. Същото се отнася и за по-достъпните като цена Kia K5 и Honda Insight.

От двете организация обясняват и как точно са избрали автомобилите. Всички модели тежат над 1400 кг., като наред с останалите им предимства те са получили и добри оценки на краш-тестовете на IIHS. Освен това, всички коли да оборудвани със стандартен контрол на стабилността и имат над средна оценка за надеждност от Consumer Reports. Използвана е статистиката на застрахователните компании, показваща колко често тези модели са попадали в пътно-транспортни произшествия.

fallback
  • #7
    KARASHIKA ( преди 1 година )
    в САЩ нещата са така и има смисъл. Тук В БГ - ГолВ(нищо лошо), А3ка, А4ка, БмВ 3чица и айде мама у дерето . За съжаление .
  • #6
    анонимен ( преди 1 година )
    На повечето места по света на новия шофьор му се пробутва най старата кола в семейството
  • #5
    На Макрон бабата ( преди 1 година )
    Макарончо мамин сладък, може да съм баба, ама съм ти жена и съм с 25 г. по-голяма и ще слушаш, защото нищо не разбираш нито от жени, а още по-малко от коли. Не си дорасъл да караш Субару и разхода на гориво не е такъв, какъвто си мислиш.
  • #4
    анонимен ( преди 1 година )
    Снощи оставям дъщеря си при една една нейна приятелка, с която заминават на конференция. Работят в една университетска лаборатирия. От 7-8 работещи в там - на възраст между 20 и 30 години - половината са с Мазда 3, от тези с обикновените атмосферни двигатели.
  • #3
    Макрон ( преди 1 година )
    С тия Субару каруци трябва да си дръпаш една цистерна с теб, според мен младежите нямат хиляди левове на месец за да карат *** с разход като на 10 цилиндъра, а вървеж на 3.
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    1.9TDI с права тръба и чипосано Е46 320d. За тия с по-богатите родители с над 7-8000 лв. ML320CDI милионник
  • #1
    КОЛЮ ГРАДСКИЯ ( преди 1 година )
    ТУВКА СА КОЛИ ЗА ИЗПЕРКАЛИ НАРКОМАНИ!!!???
fallback
Последни