fallback

Комплект предни панели за Bugatti Chiron Super Sport се продава на абсурдна цена

Четирите детайла от каросерията на хиперколата са оценени на 400 000 долара

Всички са наясно с изключително скъпите разходи за закупуване и поддръжка на автомобил на Bugatti, но някои обяви да продажба на части за моделите на марката са повече от стряскащи. Последният пример за това е комплект от предни панели за каросерията на Chiron Super Sport 300+, който се предлага за 399 999 долара.

Комплектът включва предни калници, в които е интегрирана голяма част от бронята, преден капак и долна част на самата броня. Детайлите са изработени от въглеродни нишки и не са боядисани, така че лесно могат да се съчетаят с цвета на автомобила, за който са закупени.

Според стикер с емблемата на Bugatti, поставен под панелите на каросерията, панелите са са произведени в Австрия. Посочена е и датата на производство - септември 2020 г. Общият брой на детайлите е четири, като цената определено изглежда не само стряскаща, но направо абсурдна.

За сумата от 400 000 долара може да се купи суперкола от висок клас, включително Ferrari 296 GTB, McLaren Artura и Lamborghini Huracan Tecnica. Цената на детайлите явно е оправдана от факта, че от Chiron Super Sport 300+ са произведени едва 30 бройки. Самият автомобил струва 3,9 млн щатски долара.

Проучване в интернет показва, че на пазара за резервни части има много предложения за детайли за Chiron. Десен преден калник се продава за 100 000 долара, преден капак – за 50 000 долара, долна част на броня с решетка – за 79 000 долара и заден дифузьор – за 50 000 долара. Най-евтината част е самостоятелна решетка, оценена от продавача на 15 000 долара. За същата сума се предлага и заден дифузьор – само крилото без задвижващия механизъм.

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    Един 3Д принтер ще го направи за 50 лева (материал и време) + 300 на бояджията.
  • #2
    pencho ( преди 1 година )
    Викаш, че автоморгите са пълни с чарколяци за тези 30-на произведени Бугатита? :)
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Същите евтини пластмаси, дето нормално човек си ги намира за по 100-200 лева по моргите...
fallback
Последни