fallback

Ето я революцията на Renault в 20 ключови факта

Новият Scenic показва не една, а цели три посоки за коренна промяна при французите

Плановете на Renault за революционно преобразяване на компанията най-после имат и материален израз в лицето на новия Scenic Vision. Необикновеният концепт беше представен официално в Париж днес, а малко по-рано екип на Automedia.bg се запозна с автомобила на специалната предпремиера за световни медии.

 Renault Scenic Vision. Снимки: RENAULT, AUTOMEDIA.BG            Scenic Vision е уникален по рода си: това е вероятно първият концептуален модел в историята, който на практика се състои от три различни концепции. Първата - външният му вид - ще се превърне в бъдещия нов сериен Scenic още през 2024 година. При това вероятно ще бъде без съществени промени спрямо впечатляващия прототип.                         Втората част от концепта е интериорът, който ще послужи като основа за бъдещите модели на Renault след 2025 година. Третата, и вероятно най-важна идея в Scenic Vision е задвижването - изцяло нов като замисъл водородно-електрически хибрид, който поне на теория заличава основните недостатъци и на чистите електромобили, и на водородните горивни клетки. Според французите тази концепция ще влезе в серийните им модели към 2030 година. Привидно дълъг срок, докато не си припомним, че актуалното поколение на Scenic е на пазара от почти толкова.

20 ключови факта за революцията на Renault (ГАЛЕРИЯ):

fallback
  • #23
    Ммм Даа ( преди 11 месеца )
    карам дизелов хеч Меган от 2017 - върви на гръм и чакам да построят ел зарядни и водородни станции за да се ъпгрейдна с не,къв хибрид
  • #22
    до 21 ( преди 2 години )
    Приетата през 2020 зелена сделка предвижда на всички европейски транспортни коридори да се изградят водородни станции на всеки 160 км до 2027 - доста преди тая кола да се появи на пазара
  • #21
    анонимен ( преди 2 години )
    "Ако трябва да отидете от София до Варна, ще спрете само за едно петминутно зареждане на водородния резервоар"Водородния резервоар не съществува на този път или който да е път в България :)
  • #20
    И 3-те пътя ... ( преди 2 години )
    водят към неотменен фалит! Закривай!!
  • #19
    Зеленски ( преди 2 години )
    А като ти п.ерна един зад врата :)
  • #18
    Путин ( преди 2 години )
    Великая Октябарская Рено Революция, сделана в Рассия!
  • #17
    анонимен ( преди 2 години )
    Събраха се увредените от системно ползване на рено да оплакват последствията ...
  • #16
    sdf ( преди 2 години )
    тука само сериозни разбирачи и притежатели на 20 годишни гоУфове, дизеляци. Дето не могат да кажат колко е 2+2, но иначе имат мнение за всичко свързано с автомобилите.
  • #15
    анонимен ( преди 2 години )
    Събраха се мразещите (се) да съдят постиженията на стараещите се
  • #14
    анонимен ( преди 2 години )
    тва рено не фалира ли покрай рашата? или ще произвежда москвичи вече?
fallback
Последни