fallback

Tesla отново ще ремонтира Model 3

Километражът на електромобила отказва заради проблем със софтуера

Американският производител Tesla стартира поредната си сервизна акция, която този път ще засегне близо 15 000 бройки от Model 3, продадени на китайския пазар. При тях е открит софтуерен проблем, който може да доведе дори до произшествие на пътя.

Изтеглянето ще засегне Model 3, произведени 12 януари 2019 г. и 25 март 2022 г.. От тях 1850 са внесени в Китай, а 12 834 са произведени в страната, се казва в изявлението на Държавната администрация за пазарно регулиране. При превключване в „пътен“ режим централните дисплеи на засегнатите превозни средства не показват единиците за скорост (км/ч) заради софтуерна грешка.

Според експерти, поради тази причина рискът от сблъсък на пътя се увеличава сериозно, като по този начин се създава потенциална заплаха за безопасността както на возещите се в електромобила, така и за останалите превозни средства. От офисите на Tesla в Пекин и Шанхай обещаха да актуализират безплатно софтуера на всички засегнати електрически превозни средства.

В същото време обаче от Китай идват и добри новини за Tesla, тъй като заводът на компанията в Шанхай най-после започна да работи, след като беше преустановил дейност заради рязко увеличилия се брой на болни от коронавирус. Според главния изпълнителен директор на компанията Илон Мъск, Tesla ще успее да произведе над 1,5 млн коли през тази година, което е увеличение с над 50% спрямо миналата.

fallback
  • #5
    До #2 ( преди 1 година )
    Не съм долния, но ако смениш единиците от км/ч на мили/час същото ли е? Защото при това положение има опасност.
  • #4
    анонимен ( преди 1 година )
    Ще им ги оправят безплатно. Ха ха ха. Остава и пари да им търсят
  • #3
    Мммне ( преди 1 година )
    Проблема е софтуерен и ще се оправи със следващия ъпдейт! Проблема е единствено при Перформънс в режим Трак! Статията ви не е точна!
  • #2
    До долния ( преди 1 година )
    Уфф, като почнете така без да разберете написаното...С какво точно може да представлява опасност и чак пък да предизвика катастрофа това, че при последният ъпдейт са решили да премахнат "км/ч" след показанията на скоростта, за да направят цифрите на скоростомера по-големи и читаеми? Ти някога обърнал ли си внимание дали на твоя километраж къде точно пише км/ч и ако утре този надпис изчезне, ще катастрофираш ли?
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Щом един обикновен електронен километраж не могат да направят да работи безпроблемно какво остава за по сложните системи и особено автопилота които уж трябваше да е готов преди 2 години и вече да имаме напълно автономни превозни средства. Да ама на практика не става така. Софтуера винаги има бъгове и недомислици в него и тепърва ще стават катастрофи заради софтуерни грешки. Само като се сетя за оная глупост дето измислиха да няма механична връзка между волана и колелата и ми става ясно...
fallback
Последни