fallback

Tata показа електромобил от бъдещето

Концептуалният Avinya има система за бързо зареждане и пробег от 500 км

Компанията Tata Motors представи концептуалния модел Avinya, който трябва да ни даде представа за бъдещите електромобили на индийската марка. Именно на автомобила в превод от санскрит означава „иновация“.

Основната особеност на електромобили са много късите свесове, стъкленият покрив и отварящите се срещу посоката на движение задни врати. Освен това, експерименталният автомобил има тясна оптика със светодиоди в T-образна форма, които образуват фирменото лого. Традиционните външни огледала са заменени от компактни видеокамери, изображението от които се предава на монитори в салона.

Интериорът на Tata Avinya е в минималистичен стил. Например, в салона няма дисплей на мултимедийната система, като цялата информация се появява на малък цифров приборен панел, вграден във волана.

Технически детайла за колата липсват, като засега е известно само, че тя е оборудвана с блок акумулатори, позволяващи пробег с едно зареждане до 500 км. С помощта на специална система за зареждане на батериите могат да бъдат напълнени само за 30 минути.

Това е втората електрическата концепция на индийската марка, представена през последните месеци. Предишната беше прототип на кросоувър с името Curvv, който като габарити и пропорции напомня на Renault Arkana. В Tata се надяват, че до няколко години около 1/4 от моделната гама на марката ще се състои от електрически превозни средства.

Още снимки на електрическата концепция на Tata – вижте в галерията:

fallback
  • #2
    Popa ot razgrad ( преди 2 години )
    Всеки може да покаже електромобил от бъдещето...друго е серийното му производство, а съвсем друго е да го продадеш...и накрая съвсем ама съвсем друго е да го продадеш на печалба...
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    И друг път съм виждал подобни седалки, но ми се струва че ще са прекалено скъпи за серийно производство. При човек 120 кг подобна седалка трябва да има прекалено голяма опора
fallback
Последни