fallback

Този Mercedes-AMG CLA струва повече от Lamborghini Huracan

Любопитното е, че мощността на субкомпактния седан не е увеличена (ВИДЕО)

Mercedes-Benz CLA е един от най-скъпите субкомпактни седани на пазара, а когато става дума за версия на AMG, цената скача още повече. Може ли обаче тя да достигне тази на добре оборудване Lamborghini Huracan?

Автомобилът, показан подробно във видеото, публикувано от MercBenzKing, е точно такъв. Неговата цена е точно 300 000 долара, като това се дължи на подобренията по него, извършени от ателието Car Craft. Сред тях са двуслойна боя, която съчетава червено и черно, елементи от въглеродни влакна, персонализиран ауспух и интериор, който се прави по поръчка на клиента и е различен за всяка кола.

Започвайки с екстериора, този Mercedes-AMG CLA 45 S има няколко елемента от карбон, сред които са нов дифузьор и крило на багажника. Швейцарското тунинг-ателие е добавило 21-цолови джанти и е свалило окачването с 35 мм отпред и с 25 мм отзад.

Нещата стават по-откачени, когато надникнем в интериора, който е в същата цветова гама. Салонът съчетава черна кожа Nappa и алкантара върху почти всяка повърхност, която може да се докосне, включително арматурното табло, вътрешността на вратите, централната конзола, седалките, колоните, подлавниците и т.н.

Спортната „порода“ се подчертава от допълнителни вложки от въглеродни нишки. Твърди се, че воланът от алкантара и въглеродни влакна, с прикрепени към него големи лостчета, е уникален за този автомобил. Таванът изобразява истинско звездно небе като в модел на Rolls-Royce.

Още снимки на доработения седан на Mercedes - вижге в галерията:

В салона има още подобен на таблет дисплей MBUX, който съчетава информационно-развлекателна система и цифровия инструментален клъстър, електрически регулируеми седалки с настройки за памет и обичаен лост за смяна на предавките.

Всичко това обаче трудно може да обясни цената от 300 000 долара, така че напълно логично е да се очаква огромна мощност под капака. Това обаче съвсем не е така – двигателят не е докосван, а единствената новост е изпускателната система Akrapovic, която добавя няколко коня.

Двигателят е добре познати 2,0-литров с 4 цилиндъра и турбокомпресор, развиващ 421 к.с. и 500 Нм, като е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4 секунди. Тази версия в Германия струва 69 000 евро, което е около 78 2000 долара.

Снимки и видео: Car Craft

fallback
  • #2
    Niko ( преди 2 години )
    Толкова много пари за една Dachia.
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Китайското ефтинджос дистанционно направо цепи, кой нарокоман ще даде толкова пари за такъв "проект"..
fallback
Последни