fallback

В САЩ спират от производство най-евтината нова кола

General Motors се отказа от компактния хечбек Chevrolet Spark

Концернът Genetal Motors ще спре през август производството за САЩ на на компактния хечбек Chevrolet Spark, който е най-евтиният нов автомобил на местния пазар. Това съобщи представител на компанията, цитиран от CarsDirect.

Към момента цените на Chevrolet Spark започват от 13 600 долара. Хечбекът се предлага само с 1,4-литров атмосферен мотор, развиващ 99 к.с. и 127 Нм въртящ момент. Двигателят работи с 5-степенна механична скоростна кутия или с вариатор. Spark е един от малкото модели в САЩ, които в базовото оборудване няма електрическо управление на стъклата.

Решението за спирането на продажбите на автомобила се дължи на слабите му продажби. През миналата година в САЩ те са 24 400. За сравнение през предишната година – по време на първата и втората вълни от пандемията от COVID-19, от модела бяха реализирани 33 500 единици.

След спирането на Spark най-достъпният модел на Chevrolet на пазара в САЩ ще бъде компактният кросоувър Trax, чийто цени стартират от 21 400 долара. Що се касае до най-евтиният нов автомобил на местния пазар, това ще бъде Mitsubishi Mirage, който струва минимум 14 645 долара.

Снимка: Chevrolet

fallback
  • #7
    Марио ( преди 2 години )
    Атака за бакшишите кутийка копърка малко гори и като и сложат метан става приказка нано да дигне до 50км. В града
  • #6
    Малиййй ( преди 2 години )
    Концернът Genetal Motors ще спре през август производството за САЩ на на компактния хечбек Chevrolet Spark. Ами щом е генетал моторс какво очакваш да продава :)
  • #5
    ники ( преди 2 години )
    Пълен *** и за това го спират
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    да го пуснат в гейропата ще се харчи добре. тук такива недоразумения се карат предимно. там няма как. а и цената му е неадекватна за това нещо с технологии от преди 20 г. в САЩ има прилични автомобили втора ръка за 1-2000$ които ще го надживеят това нещо.
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    За тези които не знаят това е префасонирано Деу Матиз. Дизайнът е ОК но отвътре си е същият корейски ***
  • #2
    шофьорчето ( преди 2 години )
    Да, ама не като нова. Новопристигналите имигранти си купуват 10-годишни корола или сивик кеш, защото са евтини и надеждни.
  • #1
    Нашенец ( преди 2 години )
    Тази кола е идеална за доставка на храна и пакети в САЩ. Компактна е и гори супер малко за Американските стандарти и с евтина застраховка. Идеална първа кола за новопристигнали мигранти от трети страни.
fallback
Последни