fallback

Ето го новия Range Rover

Снимки на британския флагман изтекоха дни преди премиерата му

Новото пето поколение на Range Rover ще отбележи премиерата си след едва 4 дни. От Land Rover вече пуснаха няколко тийзъра, с които да ни подготвят какво да очакваме от флагманския им SUV, но не успяха да опазят тайната си до другия вторник и из интернет се появиха снимки на модела, детайлно показващи какво да очакваме отвън и отвътре.

И по-рано, благодарение на многобройни шпионски снимки, се знаеше, че новият Range Rover ще бъде с еволюционен, а не революционен дизайнерски език. И изтеклите изображения го доказват - конкурентът на Mercedes GLS и BMW X7 ще запази цялостния си силует, като предницата, решетката и фаровете са с разположение както при досегашния модел, макар повърхностите да изглеждат малко по-заоблени и меки от преди.

По-сериозна е промяната в задната част на кросоувъра, където откриваме цяла светлинна лента по протежение на капака, завършена с два вертикални светлинни клъстера от всяка страна. Страничният профил е добре познат, запазени са и вертикалните детайли на предната врата, напомнящи малко за хриле на риба. Като цяло, и новата генерация на модела ще изглежда внушително, но и шик.

Както и повечето скорошни модели на Land Rover, новият Range Rover ще заложи на актуалната информационно-развлекателна система Pivi Pro с 11,4-инчов дисплей и допълнителен по-малък екран под основния за контрол на някои функции. Като цяло, от изтеклата снимка на интериора се вижда, че и тук намесата на дизайнерите е еволюционна, като цялостната визия е запазена, макар и с по-изчистени форми.

Вече се знае, че британският луксозен SUV ще е първият модел на  Land Rover, който ще използва новата архитектура MLA Flex. След него това ще сторят бъдещият Range Rover Sport, както и очаквания изцяло нов кросоувър. За изцяло електрическа версия на Range Rover, обаче, ще трябва да почакаме до 2024 година, а сега ще бъдат лансирани нови конвенционални и плъг-ин хибридни задвижвания.

От доста време се носеха слухове, че британският производител ще заложи на двигатели от BMW за новия Range Rove, като 4,4-литровия V8 на баварците може да замени познатия 5-литров агрегат от гамата. Тези слухове се оказват почти потвърдени, между другото. Дизеловите 6-цилиндрови мотори от предходния модел най-вероятно също ще са налични, ще има и плъг-ин хибрид, но не се знае още дали ще е дериват на познатия до момента или нещо изцяло ново.

Както и досега, Range Rover ще се предлага с нормална и удължена версия и с 4 или 5 места. А повече подробности ще станат ясни другата седмица.

fallback
  • #6
    анонимен ( преди 2 години )
    Range rover e точно с габаритите на glsА range rover sport е с габаритите на gle
  • #5
    анонимен ( преди 2 години )
    Рейндж Роувъра никога не е бил конглокент на GLS и X7, просто защото е с габарити на GLE и X5. Рейндж Роувър Дискавъри е с габарити на GLS и X7, но пък не предлага техния лукс и екстри.
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    Prekaleno mnogo Velar otpred i F pace ot vatre.A tova ne podhojda na Kralia
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    Neshto otpred,kakto i interiora kucat.Strannoto e zadnicata,koiato e nai-razli4na kefi na maks
  • #2
    Kick ( преди 2 години )
    След 2005 рейндж е топ на топа
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    че кой купува напудрен туарег за маса пари де жил ите се свършиха
fallback
Последни