fallback

Great Wall представи брутален всъдеход в американски стил

Големият коз на Tank 500 е неговият суперлусозен интериор

Компанията Great Wall използва автосалона в Ченду, за да покаже новия си всъдеход Tank 500, който излиза на местния пазар.

Автомобилът на външен вид до голяма степен напомня американски модели от този клас като Chevrolet Suburban, Ford Expedition или Jeep Grand Cherokee L. Китайският автомобил има голяма метална решетка на радиатора с гигантска Т-образна емблема Tank, съчетана с изобилие от хром. В задната част е украсена от голям спойлер, както и възможност за резервна гума.

Голямото предимство на Tank 500 е в луксозния салон, в който има 12,3-инчов цифров приборен панел. На централната конзола е разположен 14,6-инчов дисплей на информационно-развлекателната система, приличащ на таблет. Под екрана се вижда въздуховодите на климатика с метални кантове и голям аналогов часовник.

Всъдеходът се задвижва от 3,0-литров V6 турбодвигател, който развива мощност от 349 к.с. и 500 Нм. Той е съчетан с 9-степенен автоматик, който разпределя въртящия момент към четирите колела с помощта на раздатъчна кутия. Машината има три блокировки на диференциала - на междуосевия, на предния и на задния.

Дължината на Tank 500 е 4878 мм (без мястото за резервна гума), което го прави съпоставим с Mitsubishi Pajero. Продажбите на всъдехода стартират през есента, като засега той ще се продава само в Китай.

Още снимки на всъдехода - вижте в галерията:

Снимки: Great Wall

fallback
  • #11
    Щон ( преди 2 години )
    Тойота,Нисан терано Сузуки другото е Буламач
  • #10
    До 8 ( преди 3 години )
    То и сега сепродават грейт уол, ама не съм забелязал опашки пред магазина им.
  • #9
    анонимен ( преди 3 години )
    Най продавана кола в Русия още си е Лада не знам как са навлезли
  • #8
    анонимен ( преди 3 години )
    Европейските производители с тези цени скоро ще се затрият. Китайците засега основно са настъпили на руския пазар. Там имат доста шоуруми. Лека полека и тук ще навлязат, както Xiaomi почти превзе пазара на телефони.
  • #7
    Киро ( преди 3 години )
    Хаха, поредния ментак. Който обича подобен тип коли, дали ще си купи китайско ментак или истинска?!
  • #6
    BENZIN ( преди 3 години )
    Смех, само да ти кажа, че Линкълн ползва само двигатели до 3.5v6. Личи си колко си компетентен, не знаеш къде се намираш, а само лаеш колкото да не заспиш. Вярно си смех.
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    Еми правят хората бе не като нас само кусури намираме ахахах....
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Поредният китайски ментак.
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    И как ще дойде в Европа това не покрива никакви изисквания колко ще му е данъка Чайна е 100 години след Света
  • #2
    Гошо ( преди 3 години )
    На едни ще им хареса, на други не, но истината е, че европейските и американските производители са на път сами да се затрият от алчността си!На мен ми е любопитно ако дойде в Европа на каква цена ще е....
fallback
Последни