fallback

Lada Vesta също получи таблет в стила на Tesla

Обновеният модел е оборудван и с цифров приборен панел

Един от най-популярните модели на руския производител АвтоВАЗ - Lada Vesta, беше сериозно обновен, като промените засягат най-вече салона на автомобила. В него основна роля играят в цифров приборен панел и вертикално поставен таблет, който е в стила на моделите на Tesla,, става ясно от снимки, публикувани в руските медии.

Освен тези промени, фейслифтът на Lada Vesta получава и променен блок за управление на климатичната система с три шайби и допълнително осветление. По същия начин са оформени Renault Arkana и новия Duster.

Цифровите прибори и таблетът ще се предлагат само за топ-версиите на модела, докато останалите варианти ще получат стандартен дисплей на новата мултимедийна система Lada Enjoy Pro, която вече се поставя на автомобилите на АвтоВАЗа.

Промени ще има и в екстериора на модела, който получава нова LED-оптика, правоъгълни фарове срещу мъгла, а също така и нова предна броня с интегриран в нея парктроник. За Vesta ще се предлага нагряване на външните огледала, а също така и безключов достъп.

Моделът запазва досегашния си 1,6-литров мотор със 106 к.с., който работи с механична скоростна кутия. Що се касае до 1,6-литров двигател на Renault със 114 к.с., той ще бъде модернизиран. Ще се предлага и 1,8-литров агрегат със 122 к.с., който може да бъде форсиран до 136 к.с., а единствената алтернатива на 5-степенна ръчна скоростна кутия е вариатор.

fallback
  • #7
    Samo da vi sveta ( преди 2 години )
    1.8 около 120 коня слагат много марки, включая и Тойота. Това е решението за достъпен, лесен за поддръжката автомобил. За 27 хиляди лева ако ще взимам кош, по добре да е от сърце. Дачии, рена (побират деца) не бих си взел. Изтъркани са като стар часовник.
  • #6
    ... ( преди 2 години )
    На който не му харесва Лада, да си купи български автомобил)
  • #5
    анонимен ( преди 2 години )
    До 3-тия коментар,ти кога кара Лада,че пускаш такива лъжли Калитко. Не държи права линия когато има разбито окачване,ако ти си се возил на такава ще се сърдиш на шофьора мурдар,а не колата. Какъвто стопанина такава и колата. Роднина имаше 2107 и нямаше никакъв проблем с поддържането на траекторията дори и при висока скорост.
  • #4
    Бончо ( преди 2 години )
    Интегриран Парктроник!!!, триъгълни фарове!!! Леле какви Иновации... Направо да я Шибнат за Модул на Международната Космическа Станция
  • #3
    Няма нужда ( преди 2 години )
    Цитат от руско списание: "Тестът на модела показа една стара слабост на всички модели на ВАЗ - колата не може да поддържа права линия при движение право напред"!
  • #2
    Р ( преди 2 години )
    Целият автомобилен свят трепери, от смях!
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    ще плюете ли? айде да видим
fallback
Последни