fallback

Subaru показа дизайна на електрическия си кросоувър

Soltera почти напълно повтаря концептуалния bZ4X на Toyota

Компанията Subaru показа наведнъж няколко изображения на електрическия си кросоувър Solterra, но засега запазва в тайна техническите му характеристики, които ще бъдат разкрити до седмица. А продажбите на модела ще стартират през 2022 година, като той ще се предлага в Япония, Северна Америка, Китай и Европа.

За Soltera е известно, че е изграден на електрическа платформа e-Subaru Global Platform, която е разновидност на архитектурата TNGA, разработена съвместно с Toyota. Затова и не е изненадващо, е до голяма степен кросоувърът на Subaru повтаря концепцията bZ4X на Toyota, представена през пролетта на автосалона в Шанхай.

Новата платформа е със задвижване на четирите колела и явно моделът ще бъде позициониран като автомобил, които не се страхува да напусне асфалта. Неслучайно на всички публикувани от Subaru изображения той е заснет на фона на природата.

Още снимки на електрическия кросоувър на Subaru - вижте в галерията:

Приликите с Toyota bZ4X са както във външния вид, така и интериора. Една от малкото разлики е във фаровете, както и в пластмасовата защита на калниците. В салона се вижда стандартен волан, докато концептуалния модел от пролетта беше с щурвал. Вероятно, Soltera ще има и други особености, но засега от Subaru не ги разкриват.

Снимки: Subaru

fallback
  • #3
    sam ( преди 2 години )
    Само загрозяват улиците с тяхния дизяйн...
  • #2
    Драгой ( преди 2 години )
    Трудно бих нарекъл това дизайн.
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Хех, вагончо, без японските инженери литиево йонните батерии още щяха да са лабораторни прототипи, ама ти нали си куха кратунка откъде да ги знаеш тия неща. Радвай се там на китайските диодчета и си мисли че това е "премиум"..
fallback
Последни