fallback

Новата Dacia Jogger идва този петък

Наследникът на Lodgy обещава по-приключенски дизайн и нови двигатели

На 3 септември Dacia ще представи най-новото попълнение към моделната си гама, което ще се нарича Jogger. По същество това ще е заместник на спряната от производство Dacia Lodgy - 7-местен семеен миниван. Той ще бъде показан във Франция пред журналисти, включително и пред специалните пратеници на Automedia.bg, а след това на 6 септември ще е и официалната премиера пред публика на автомобилния салон в Мюнхен.       Засега тийзърът показва само силуета на Jogger - миниван, но с дизайн, който е по-близо до кросоувърите         Официални подробности за новия модел все още няма. Знаем само, че Jogger ще е построен върху CMF-B - същата нова модулна платформа на алианса, на която са Renault Clio и Captur, Nissan Juke и Dacia Sandero.

Името, наподобяващо на бестселъра Duster, вероятно намеква за малко по-повдигната стойка и SUV елементи в дизайна. Можем да предположим, че и задвижването ще е сходно с това при Duster и ще включва бензиновия турбомотор TCe 110 със 110 конски сили, както и версия с фабрична газова уредба.       За разлика от Lodgy, Jogger ще е построена върху най-актуалната модулна платформа на алианса Renault-Nissan

    Очакваме също Jogger да е достъпен с 5 и със 7 места, а също и да предложи най-голямото багажно пространство в гамата на Dacia (след като и лекотоварният Dokker бе спрян от производство, за да се превърне в Renault Express). В интериора вероятно ще бъдат използвани решенията от новите Sandero и Logan, включително гъвкавата мултимедийна система Media Nav.

Поръчките за новия модел ще стартират през ноември тази година. Повече информация за цените вероятно ще имаме към средата на септември.

 

fallback
  • #9
    Нуми ( преди 2 години )
    Поредната евтина консерва. Чудя се, ако българинът разполагаше със стандарта на живот на германеца, какво ли щеше да си купува?
  • #8
    анонимен ( преди 2 години )
    неудачията по добре да си ходи
  • #7
    до 4 ( преди 2 години )
    Сигурен ли си, че си Бончо, а не ***?
  • #6
    penetrator ( преди 2 години )
    За семейна кола ще е много добре,дано и цената да е прилична.Дачия вече се доказаха като надеждни и рентабилни машини.Чакаме с нетърпение премиерата.
  • #5
    ел Професоре ( преди 2 години )
    Рено-Ниссан-Мицубиши световен лидер пред фв обаче *** ги знае нещата бачка в лидъла на касата и ги разбира
  • #4
    Бончо ( преди 2 години )
    Приключенията са ГАРАНТИРАНИ! То е Ясно... Като се кача в Дачия на Някой Бакшиш и все едно съм във влакче на ужасите!!! При такова друсане и вибрации Кирия могат да имат само хора с камъни в бъбреците.
  • #3
    Обективно ( преди 2 години )
    истината е, че завиждаме на братята румънци как си развиха индустрията и държавата...Да и там има проблеми, но хората работят за решаването им.
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    да, те затова си ги купуват хората, щото само ядове им създават :D ама ти си се успокоявай, докато чакаш премиума да излезе от сервиза
  • #1
    Неудачия ( преди 2 години )
    Ще ви постави под повече приключения
fallback
Последни