fallback

Продажбите на употребявани Rolls-Royce и Bentley скочиха до небесата

Милионерите не са обеднели, просто не искат да чакат за нов автомобил

Средните цени на употребяваните автомобили на пазара в САЩ са се увеличили с 30% в сравнение с юли 2020 година, съобщава Automotive News Europe, позовавайки се на изследването на агенция Edmunds. Това е най-сериозният скок на цените през последните 13 години, като засяга превозните средства от всички сегменти.

Това обаче по никакъв начин не се отразява на търсенето, дори напротив. Според Джери Спан, ръководител на отдела за комуникации на подразделението на Rolls-Royce в Северна Америка, ако преди година британската луксозна марка е продавала всеки трети автомобил по програмата Provenance Pre-Owned, сега тази цифра е по-близо до 75%.

В същото време продажбите на употребявани коли на Bentley са скочили със 150% през периода от януари до май. При McLaren увеличението е само с 2%, но пък цените на суперколите на тази марка са с 40% по-високи в сравнение с миналата година.

„Ситуацията е поразителна, като не се дължи на това, че богатите са обеднели – даже напротив, те са увеличили своите капитали по време на пандемията. Нищо общо няма и ситуацията с липсата на чипове, тъй като тя не засяга нишовите марки. Всичко е далеч по-просто – заради ограниченията на коронавируса богаташите имат повече свободно време, но и по-малко начини за неговото прекарване“, коментира главният мениджър на McLaren North America - Ник Браун.

Изследването на Edmunds потвърждава тези твърдения, като показва, че голяма част от богаташите, които преди са си поръчвали скъп автомобили и са чакали дълго време за него, вече не са склонни да го правят. Те охотно се съгласяват да си купят кола втора употреба, тъй като искат да я получат възможно най-бързо, за да седнат зад волана.

Снимки: Motor1

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 2 години )
    Американските милионери, стават като българските.
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Ми така е , като хората не щат да си продават 15-годишните тойоти и рена, да се мъчат с ролсове горките милионери.
fallback
Последни