fallback

Какво става, когато дадете пълна газ на BMW M2 с 850 коня?

Този сериозно тунингован баварец прави истинско шоу на магистралата

Виждали сме неведнъж на какво е способно BMW M2 Competition по безлимитните германски магистрали. Но какво се случва, когато дадете пълна газ на специално M2, тунинговано в Дания от HC-Performance, компанията на ползващия се с легендарен статут Халим Казими?                Мощността му е 850 конски сили - над два пъти повече от тази на заводската кола. И когато холандците от канала AutoTopNL успяват да се измъкнат от трафика по аутобана, колата наистина смайва с ускорение. Пилотът на AutoTopNL с лекота развива 300 км/ч. Всъщност на моменти могъществото на мотора явно се оказва над възможностите на окачването, защото колата видимо губи стабилност.

Холандците не дават твърде много подробности на какви точно доработки е било подложено това BMW. В работилницата на Казими в Рьодовре, Дания, са подменили целия софтуер на двигателя, но също и някои компоненти от хардуера, за да постигнат тази фантастична мощност от трилитров работен обем.

Може би е добре да напомним на някои родни майстори на спорта, че за разлика от Германия, у нас няма магистрали без ограничение на скоростта, и че качеството на пътната настилка в двете страни се различава леко. И че тестовете на AutoTopNL се правят от професионални пилоти.

 

 

fallback
  • #6
    Car guy ( преди 2 години )
    @4-я анонимен: бате, ако поне веднъж си карал с над 250 ще разбереш защо е добре да си про за такива експерименти. Но понеже явно не си, затова задаваш толкова глупав въпрос.
  • #5
    анонимен ( преди 2 години )
    О! Като видях скоростния лост помислих че е с ръчни предавки а то автоматик. БМВ са направили скоростен лост, който са изглежда като ръчна кутия а всъщност е автоматична.
  • #4
    анонимен ( преди 2 години )
    какво професионално има акселератора до дъно и държиш волана
  • #3
    анонимен ( преди 2 години )
    Как така какво става? Ми счупва се бързо като всяко БМВ :)
  • #2
    Цацар Гешев ( преди 2 години )
    Нека дженитата да си карат електрическите миксери.
  • #1
    анонимен ( преди 2 години )
    Настръхнах. Обаче колко ще изкара това моторче, е друг въпрос
fallback
Последни