fallback

Новият Brabus 900 – 4 цилиндъра по-малко, но повече скорост

Всъдеходът излиза в тираж от 25 бройки, като всяка ще струва 571 270 евро

Предишното поколение на Brabus 900 излезе през 2017 година, като в основата му беше предният Mercedes-Benz G-Class, а под капака му беше разположен 6,3-литров V12 с мощност 900 к.с. и 1500 Нм. За запазване на ресурса на трансмисията максималният въртящ момент беше ограничен на 1200 Нм. Всъдеходът излезе в тираж от 10 бройки, като всяка струваше 660 000 евро.

Сега компанията от Ботроп представя новото поколение на модела, който е описан като най-екстремният G63, създаван някога. От Brabus 900 Rocket Edition ще бъдат направени 25 бройки, всяка на цена от 571 270 евро. Така всъдеходът е по-евтин от предшественика си, като получава и по-малък двигател – 4,5-литров V8.

Всъщност, това е познатият 4,0-литров V8 с две турбини, чийто работен обем е увеличен, за да може да се справи с мощността от 900 к.с. И тук въртящият момент е електронно ограничен на 1050 к.с., като от Brabus са категорични, че това е „чистокръвен спортен автомобил“.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,7 секунди, а максималната скорост е ограничена на 280 км/ч, като от компанията посочват, че причината за това са гумите, които не могат да издържат на по-голямо натоварване. Така новата „ракета“ е по-бърза от предшественика си, който вдигаше 100 км/ч от място за 3,9 секунди, а максималната му скорост е 270 км/ч.

Външните подобрения по всъдехода включват заден спойлер, агресивни нови брони, различен капак на двигателя и гигантски 24-цолови джанти. В интериора прави впечатление комбинацията между фина черна кожа за четирите отделни седалки и детайлите от въглеродни нишки на таблото, централната конзола и панелите на вратите.

Още снимки на супервсъдехода - вижте в галерията:

Снимки: Brabus

fallback
  • #9
    анонимен ( преди 2 години )
    Селяни гроздето е кисело!
  • #8
    Карам е90 ( преди 2 години )
    Именно колата на ***.
  • #7
    Ужас ( преди 2 години )
    Най-грозния кашон на света. С една дума - Мутромобил. Лишен от всякакъв вкус, освен този на лай*а. И с този спойлер отгоре си е точно като на прасе звънче. Жалко, смешно, грозно и скъпо. Идеала ми за "кола". Хахаха
  • #6
    анонимен ( преди 2 години )
    Празници на кича 2021-ва.
  • #5
    Бегай ( преди 2 години )
    Demon е много по як и бърз от тоя фризер
  • #4
    Бегай ( преди 2 години )
    1050 к.с. ли ? Не е ли нютуна
  • #3
    mariovial ( преди 2 години )
    Този чистокръвен спортен автомобил с ходова част на трктор, тегло на камион и аеродинамика на трафопост ще бъде направен за смях от едно Порше с наполовина по-малка мощност, просто защото това е наистина чистокръвен спортен автомобил.
  • #2
    Вие сериозно ли? ( преди 2 години )
    "въртящият момент е електронно ограничен на 1050 к.с.,"Копи пейст е велика комбинация. Но изисква малко време да се чете, ей така , за всеки случай.
  • #1
    Колата на Ганьо ( преди 2 години )
    Отвратителна кола за богати селлтаци. Трябва да си див, ама див селттак, за да я купиш.
fallback
Последни