IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW измисли как да изкара пари от автопилот

Концернът ще дава технологията на клиентите си срещу 7 евро на час

Автомобилната индустрия се променя непрекъснато и производителите са принудени да правят по-икономични превозни средства. В същото време, клиентите искат автомобилите им да разполагат с повече опции, но коранавирусът и недостигът на чипове усложняват ситуацията. Това създава проблеми, но и отваря нови възможности, и във Volkswagen имат идея, как да повишат приходите си в тези условия.


автопилот


Според началника на отдела за продажби и маркетинг във Volkswagen - Клаус Зелмер, обновяването на системите на автомобила дава огромна възможности за производителите. Той разкри, че компанията му ще произвежда автомобили с всички налични технологии, вместо да адаптира всяка машина към предпочитанията на клиента.

"Това ще намали цената на производството, което означава, че колите ще бъдат по-достъпни за клиентите. В същото време те ще могат да взимат под наем определени функции, като системите за безпилотно движение, например. И ще бъдат щастливи от това, че автомобилите им могат да се движат сами", обясни Зелмер.

Той допълва, че цялата тази система е основана на моделиране на приходите и разходите. Ако се вземе, например, автопилот от 4-о ниво (в него човекът не участва), то неговата цена е 5-цифрена сума в евро и едва ли някой ще я плати, тъй като тази технология не е за масовия пазар.

"Ако вземем готов корпус, който поставяме в колата и след това включваме и изключваме от разстояние, това ще е много по-евтино. Пресметнахме, че ако получаваме по 7 евро на час за автономния режим от 4-о ниво, това ще бъде икономически обосновано", категоричен е Зелмер.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ela ( преди 1 година )
    Немската електроника е много назад спрямо Японската,Американската, Корейската,Китайската и Френската .Колите на Тесла създават проблеми да не говорим за немските от 3 години насам бяха отделени 5 милиарда Евро за програма собствена на VW повече от 2.000 хиляди инженера се трудиха върху тая система накрая нищо и VW ще сътрудничи с Аpple за да реши проблема. Знам,че Немската електроника е много назад как ще създадат такава безопасна система не мога да си представя .
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Аз ( преди 2 години )
    Много тъпо са го измислили. Хващат все повече пътя на Нокия. Едно че нямат технологията. Второ кой иска да плаща такса като за телефона или тока. А за 7 евро на час ще ме вози и такси.
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Важно е конглокенцията какво ще направи, ако Тесла не тръгнат по тоя път, никой няма да си купи VW и да плаща по 7Е
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 2 години )
    Да допълня, до сега ФВ никога не са ти давали кола със екстри, като камери мощни компютри да управляват автономно и радари, без да си ги платиш! Това го даваше Тесла! Е сега и ФВ иска да дава така и да печели от софтуера! Разбра ли сега, какво имах предвид?
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 2 години )
    Кое има и неумни хора, бе пичага! Не виждаш ли, че само това е разликата с Тесла? Всичко друго е същото! Ще излизат с всички екстри за това, както е при Тесла, а няма да се доплаща, както правеха от ФВ преди! С една дума, ще искат да печелят от софтуера, а не от екстрите! Както е и при Тесла! Но нищо има и неумни хора!
  • #9
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До 7 ( преди 2 години )
    Май не правиш разлика между абинамент и покупка на ключ за активиране на функция ? Нищо де, трябва да има и неумни хора - все някой трябва да мете улиците
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    sameman ( преди 2 години )
    Батко, ако си пил цяла нощ, а на другия ден ти е лошо и ти се спи, какъв е проблема колата да те откара, а ти да спиш например. Казвам го, защото ми се е случвало и за подобно нещо в тази ситуация, ще платя и доста повече!Иначе да не се притесняват от VW, NIO пристигат и ще ударят всички в земята. Стратегията им е най-добрата, което съм чувал досега.
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 5 ( преди 2 години )
    Точно Тесла взима за автономно шофиране! Софтуера е 10 хиляди долара! И колите излизат от фабриката, с всички системи да работят с тази програма! Това което казват, че ще правят и от ФВ! Колите ще излизат с всички камери и компютри, готови да работят с тези програми. А да не бъде екстра, защото оскъпява производството!
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Криви сметки, в бъдещето няма VW, само китайски коли виждам и тук таме някое корейче.
  • #5
    0 rate up comment 3 rate down comment
    До 4 ( преди 2 години )
    Точно Тесла нямат абонаментни услуги. Свери си часовника!