fallback

Изненада: Жените се грижат по-добре за колите си

Мъжете били по-склонни да купуват части и течности менте, показва проучване

Жените се грижат по-добре за автомобилите си, твърдят резултатите от проучване, проведено от международната верига Fit Service. В него са участвали над 6000 шофьори и около хиляда служители на автомобилни сервизи, и е използвана база данни с над милион сервизни поръчки, най-вече в Русия и още няколко държави в Източна Европа.      Както може да се очаква, изследването сочи, че твърде малко жени извършват сами някаква част от поддръжката на автомобила си. Но пък дамите са по-склонни да планират авансово сервизните посещения           Изследването показва, че през 2020 година жените са похарчили средно еквивалента на 153 евро за поддръжка на автомобила си, докато мъжете-собственици харчат по-малко - средно по 137 евро. Разликата е над 10%.

Освен това данните показват, че дамите обикновено планират и заделят средствата за поддръжка авансово, докато при мъжете по-често разходите идват изненадващо и се покриват някак от текущия бюджет.

Има и още една съществена разлика между двата пола, що се отнася до поддръжката. Мъжете са много по-склонни да купуват непроверени технически течности и резервни части от съмнителни магазинчета или през познати. Това идва от по-голямата им самоувереност и мнение, че разбират достатъчно, за да разчитат на собствената си преценка. Статистически обаче такъв подход по-често води до непланови ремонти, твърдят авторите на проучването на базата на данните за един милион сервизни поръчки.

 

fallback
  • #7
    Бензина ( преди 3 години )
    Реален случай. Качват се две приятелки в колата след кафенце. Цък, колата не ще да запали. Шоферката пита минувач от къде се отваря предния капак. Човекът гледа и отговаря: "Като не знаеш от къде се отваря, какво ще търсиш там?"
  • #6
    Car guy ( преди 3 години )
    Вица на деня. От всички жени, които познавам, само няколко могат да се нарекат добри шофьорки, а още по-малко въобще имат интерес към колите по-голям от цвета и марката. На едната баща й е бил рали пилот. Толкова по въпроса.
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    Моята жена сменя кардана на зила. Аз плета и готвя.
  • #4
    :)))) ( преди 3 години )
    Напълно съм съгласен с колегите преди мен. Искам само да посмена една комична история от преди доста години.Преди години питам една мадама какъв и е двигателя на колата, тя се замисли и каза: Мръсен :)Това обяснява всичко :) кубици, мощност, коне, цилиндри.. айде няма нужда :)
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    Аз, жена на автомивка, съм не виждал! В сервиза, също! 90% от жените не могат да отговорят, какъв е двигателя, колко кубика е и каква мощност има! По принzип знаят, дали е бензин или дизел, защото понякога отиват на бензиностанzията! И като zяло, жена с парzaл, да бърше кола, съм виждал само в порно филмчетата!Но статията е забавна и с чувство за хумо!
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Това проучвания е абсолютна глупост.Жените не ги интересува поддръжката на колата изобщо.
  • #1
    :) ( преди 3 години )
    Абе за другото не знам, ама бих се погрижил за Маша от снимката :)
fallback
Последни