IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фалиралият SsangYong си намери нов собственик

Китайският холдинг HAAH е готов да вложи 250 млн. долара в корейския производител

През миналата година южнокорейският SsangYong подаде искане за обявяване във фалит, след като се оказа, че не може да изплаща своя кредит в размер на 44,7 млн. евро. До това се стигна, тъй като собственикът на компанията - индийският концерн Mahindra, отказа да финансира автомобилния производител и започна да търси нов инвеститор, на който да продаде своя дял.


Vantas


Проблемите на SsangYong са предостатъчно, но въпреки това много от големите играчи в автомобилната индустрия се интересуват от неговото закупуване. По информация на Automotive News, компанията HAAH Automotive Holdings се готви да изкупи от Mahindra акциите на SsangYong, след което да вложи 250 млн. долара в корейския производител.

Представител на бъдещия инвеститор разкри пред журналисти, че двете страни обсъждан възможности за разрастване на компанията на азиатските пазари, но подробности по сделката не се разкриват. Факт е, чe SsangYong вече много години продава своите модели в Китай, а преди време обяви и намерения за излизане на пазара в САЩ, които обаче така и не бяха реализирани.


Vantas


Смята се, че HAAH има точно такава цел и идеята на сделката е да придобие производствените мощности на SsangYong в Южна Корея. Там компанията ще произвежда своите модели Chery Exeed TXL и Chery T1X, които ще се продават в САЩ под марките Vantas и T-GO. Подобен ход ще помогне на HAAH да избегне високите мита и такси, на които се подлаган внасяните в САЩ автомобили от Китай.

Снимки: Carsweek

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    И.а ( преди 3 години )
    Ако в бг имаш право да гърмиш като в сащ много бързо някакви корумпета и псевдо самонарекли се мутри много бързо ще изчезнат.