fallback

Един от най-бруталните бронирани всъдеходи се продава

Моделът Ghurka е базирана на Ford F-550 и издържа на попадение от снаряд

В интернет се появиха обяви за продажба на брониран всъдеход Gurkha, построен на базата на мегапикапа Ford F-550 XL. Защитената машина, произведена през 2021 година от канадската компания Terradyne Armored Vehicles предлага атрактивни екстри и е с минимален пробег.

В основата на бронирания всъдеход, както вече споменахме е пълноразмерният пикап Ford F-550 в най-дългата си база XL, от който са шасито, двигателя и трансмисиите. Името Gurkha идва от названието на британските колониални войски в Индия, състоящи се от непалски доброволци.

Машината е със степен на защита В7, което ще рече, че е устойчива на попадения със снаряди калибър 7,62. Тази защита се справя успешно с обстрел от автомат "Калашников" или снайперска винтовка "Драгунов". По думите на собственика, продаващ Gurkha за 385 000 долара, при прострелване от 20 метра разстояние, по купето не остават никакви следи.

В хода на модифицирането на всъдехода са добавени усилени окачване и спирачна система, като е заменено и конвенционалното челно стъкло със специално от акрил. Добавени са и допълнителни LED барове, а купето е в камуфлажен цвят.

В салона, макар и изглеждащ малко спартански, са налични кожени кресла, както и премиум аудиосистема, за която собственикът е броил солидните 11 000 долара. За задвижването на Ghurka се грижи 6,7-литров турбодизел от Ford, постигащ максимална мощност от 400 конски сили и въртящ момент от 1356 Нм. Осемцилиндровият двигател е комбиниран с автоматична скоростна кутия, задвижващата четирите колела.

От построяването си през 2012 година досега, бронираният всъдеход е навъртял едва 6500 километра пробег и е съхраняван доста грижливо. Това е и причината стопанинът му да иска солидните 385 000 долара...

fallback
  • #5
    Анонимен ( преди 5 месеца )
    Всяко нещо което са създали е на база или американско изобретение или немско ,ако неоткраднат нещо няма да са те ,толкова са умни.
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    До 1 два месеца са много малко време да се научат дори да си лъскат обувките,а иначе според автора ако 7,62 е снаряд,то сигурно 125 мм. оръдие на Т90 според него ще е нещо супер снарядище или друга тъпня от неговия ум.
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    Тази Жипка е замо за нашичкия със Секвоя-та!
  • #2
    Японецс ( преди 3 години )
    Автора прави грешки!
  • #1
    С ( преди 3 години )
    Последно, през 2021 или 2012 година е произведен...
fallback
Последни