fallback

Audi Q2 взе реванш на "Лосовия тест" 5 години по-късно

Подобренията по компактния кросоувър определено свършиха работа (ВИДЕО)

Сегашното поколение на Audi Q2 се появи на пазара през 2016 година и в средата на жизнения си цикъл беше сериозно обновено. Именно този вариант беше подложен на популярния "Лосов тест" от екипа на изданието Km.77.

За изпитанието беше избрана версията S line 35 TFSI, която използва 1,5-литров турбомотор с мощност 150 к.с. Той се съчетава с предлаганата като опция 7-степенна трансмисия S tronic. Компактният модел е качен на 19-цолови джанти и е обут с гуми 225/40 Potenza S001 на Bridgestone.

Кросоувърът успя да покрие теста с необходимите за целта 77 км/ч, но опитите с по-висока скорост се оказаха неуспешни - автомобилът има удря конусите или не успява да се върне в лентата си след завиването, имитиращо избягване на препятствие на пътя.

От изданието все подчертават, че Audi Q2 записва сериозно подобрение в сравнение с 2016 година, когато моделът се провали на "Лосовия тест". Тогава кросоувърът се справи със скорост от 73 км/ч, което е с 4 км/ч по-малко от минималното изискване.

Сегашното постижение може да не е особено впечатляващо, но трябва да се отчете, че Q2 все пак се представи по-добре от други популярни модели. BMW M235i Gran Coupe, например, не успя да постигне повече от 68 км/ч, а новият Volkswagen Golf го направи с 69 км/ч.

Снимка и видео: Km77

fallback
  • #7
    До 7 ( преди 3 години )
    Ами ела да те повозя на 195/45 гуми по нашите родни пътища да видиш какво значи НЕкомфорт!
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    Не мога да разбера какво толкова сте се зарибили по този комфорт, много по важно е как стои автомобила в завоя. Но какво се чудя всъщност като повечето карат СУВ-ове които са трагични автомобили.
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    Комфорт и спорт и накрая нито едното от двете, това са съвременните премиуми.
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Опасността да се пребиеш като се опиташ да правиш такива избягващи маневри е по-голяма отколкото да нацелиш лос-а челно
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    Тея тестове за да са валидни, трябва да се тестват с един и същ модел гуми всички коли при една и съща температура. Тея взимат някакви коли и просто ги пускат на полигона. Пълна пор.н.ография.
  • #2
    mariovial ( преди 3 години )
    Кеосоувърът се бил провалил с 73км. а за BMW M 235 гран купе с 68км. Срамота, това трябва да е спортна кола! М ката е върхът на BMW все пак. Нямам думи.
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Заради тоя скапан тест, се возим в коли с супер твърдо окачване. Една 20 годишна кола има повече комфорт отколкото това на снимката. Не познавам никого да бяга от лосове с такива маневри, но друсането по дупките е ежесекундно
fallback
Последни