fallback

Mercedes-Benz продължава да реже моделната си гама

Купеобразният CLS ще стане поредната жертва на електрификацията

Компанията Mercedes-Benz се опитва максимално да опрости моделната си гама, за да може да инвестира в своята амбициозна програма за развитие на електромобили. Затова и производителят от Щутгарт вече се отказа от роудстъра SLC, чийто продажби бяха спрени, а същото се случи още с купето и кабриолета S-Class. Те ще бъдат последвани и от същите версии на C-Class, а разработката на седана CLC е спряна.

Сега става ясно, че още един знаменит модел на Mercedes - купеобразният CLS, също няма бъдеще и ще бъде спрян от производство. По информация на изданието Automotive News, решението за отказа от модела за пазара в САЩ вече е взето, докато в останалите държави, на които се предлага този модел, все още не е ясно какво ще се случи.

Подобен ход е напълно логичен, още повече, че германският производител предлага седана E-Class, който технически до голяма степен повтаря CLS, както и по-голямото купе с четири врати AMG GT. Твърди се, че заедно с CLS от гамата може да отпаднат още купето и кабриото E-Class, както и един от представителите на семейството AMG GT - най-вероятно версия Convertible, тъй като до края на годината ще се появи новото поколение на роудстъра с мек покрив.

Засега няма яснота, когато тези модели ще бъдат спрени от продажби. Тяхното спиране обаче няма да се отрази на големината на гамата на марката, която планира през тази и следващата година да пусне на пазара поне 5 изцяло електрически модела.

Снимки: Mercedes-Benz

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    CLS 2-ро поколение преди фейслифта ми е фавотита на мен.
  • #3
    Петко ( преди 3 години )
    Заради CLS съм фен на MB, до толкова, че да предпочета MB пред Ауди и БМВ, които и никога чак толкова не съм долюбвал. Когато за пръв път видях CLS през 2004, светлокафява си казах, че това е изразът на красота. Все пак беше 2004. Ауди от преди 30 години си причертават една и съща предница, бмв изпростяха тотално, мерцедес купе или купе с 4ри врати грозно няма.
  • #2
    Дано... ( преди 3 години )
    тоя пишман швед Ола Калениус не ги превърне в посмешище като китайското волво!
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Лично на мен CLS-а, особено първата модификация ми стои доста симпатичен. Е-класа купе след 2009 също е много елегантна, но кой съм аз да давам акъл на Даймлер!
fallback
Последни